Rakan Maya

Kenali No

Foto saya
Ipoh, PERAK
Anok TEGHANUNG kawen ANOK KLATE, umo 35thn, isteri RUSLAN DAUD, ibu 4org anak

THR Gegar Pantai Timur - Saluran Radio Pilihan No

Rabu, 24 November 2010

ALANGKAH Bahagianya Aku Menjadi Isterimu..

Salam semua..semoga anda dilimpahi rahmat oleh ALLAH SWT hendakNYA..amin..

Baru2 ni no demam jd kami makan kedai je la tp pakai tapau hehe..Abang yang p amik oder..lame die duk lam kedai tu..tau la tu kedai kwn die mmm pe lagi duk mesyuarat tingkap la dlu huhu..

Tak lame nampak la kelibat Abang dengan membawa bungkusan..masuk2 Abang gtau duk borak ngan member..dlm ati da tau da hehe..Abang crite member die ajak p India cuti skolah ni just jln2 makan angin..
"brp org dorang p Bang?.." no tanye
"ade la dalam 3-4org tu..geng2 die sbb ade sorg tu blajo kat India dlu jd senang la dh tau jln sane.."
"tp Abang xtau la camne dorang tu sbb dorang p xbw anak bini pun..isk, klo Abang la nak makan angin abis beribu2 tp xde anak bini mcm buang duit je..cam xsempurne je idup..kite syok suke2 kat sane tp anak bini duk rumah" sambung Abang lagi
No kate "mungkin dorang dh biase cam tu kot.." tp dalam ati ALLAH je yang tau ALANGKAH BERSYUKURNYA dapat suami cam Abang..

"mase Abang p KL pun duk lam flight, tingat ke anak bini..best klo dpt bw skl..tp keadaan xizin pla.." sambung Abang
"duk makan lam hotel pun tingat ke anak bini..abang makan sedap2 anak bini makan pe la agaknye.." Abang mengomel lagi..

Patut la tiap kali waktu makan mst Abang col tny dh makan ke blom..huhu

 Kebanyakkan orang lelaki yang dah kawen tp masih mengamalkan care idup mcm bujang2 dlu..lepas keje minum dlu ngan kwn2 seblom balik rumah..malam2 kua minum lagi..borak2 sampai tengah malam baru balik..ujung minggu ade agenda lain pla..huhu anda sebagai isteri macam mn perasaan agaknye ye?..

No rase bukan xboleh nak lepak ngan kengkawan tp klo dh hampir tiap mlm xelok jg kan..anak2 pun jd renggang ngan bapa dorang..hubungan suami isteri pun dah lain macam..berkawan pun ade batas dan hadnye juge kan..

Ada sorang kawan no..dia kate "akak klo di takdirkan idup sorang pun xpe la..akak redha"..

Tau kenape?..Suami dia jenis suka mancing..boleh dikatakan ade mase free mst kua..kalo x mancing, p menjale. Hari minggu pun bini bangun pg tengok2 suami dh xde..huhu.. Tp rata2 lelaki dorg mst cakap..
"untung tu dia p mancing, hasil boleh gak wat makan rumah drpd duk mancing pompuan lain"..
entahla, org kate berat mate memandang..berat lagi bahu memikul..Selama ni pun urusan anak2 terserah pdnya sorang, baik anto amik anak2 skolah, macam driver teksi dia kate..akak tu bukan xkeje mcm no ni tp jd cikgu skolah lagi..mn nak pk hal plajar lg, anak2 lg..rumah tangga lagi..hubungan pun x mesra cam kite suami isteri..mmg kesian sgt2 kakak tu..kalo c suami die xnampak jg segale pengorbanan tu..mmmmm..xtau la nk cakap pe..banyakkan berdoa dan bersabar je la..

Entahla nak cakap camne tp no beruntung sesangat dapat suami yang jenis duk rumah..bukan xnak bergaul tp alasan Abang..
"malas la nak kua, rase nak rileks lam rumah je.."
Bukan xde kengkawan dia ajak kua minum tp selalu Abang mengelak..

Abang punya jadual 2x semgu seblah mlm ade latihan badminton just suke2 tuk ilang tention n peluh..xpe la tp tuk borak2 '0'...mmm kim salam la kot. Hari mgu mst bw anak bini pusing2 just nak lepas tention anak bini di rumah..xpun lepak2 tepi pantai..paling xpun menapau makanan ke pastu makan tepi pantai hehe..
duk melayan anak2 men lumbe lari..

3 ulasan:

✿....rossa alina....✿ berkata...

waahh,..sangat caring.. :)

sape yg xnak dapat suami yg amek tau hal keluarga..kan?? :)

mzhany berkata...

No, Alhamdulillah...besh sgt dgr mcm tu....

Norhafiza berkata...

~rossa & hany : thx ya..alhamdulillah syukur pd ALLAH SWT..