Rakan Maya

Kenali No

Foto saya
Ipoh, PERAK
Anok TEGHANUNG kawen ANOK KLATE, umo 35thn, isteri RUSLAN DAUD, ibu 4org anak

THR Gegar Pantai Timur - Saluran Radio Pilihan No

Selasa, 23 November 2010

APA Anda Rasa Masuk Kedai Tapi Tak Dilayan?..

Salam semua..harap sihat wal-afiat la hendaknye ye..

Hari ni No nak mengomel pasal customer service..mmm apa yang anda rase bile masuk lam kedai tp tuan kedai tu wat donno jek?..rase cam nak kua balik pun ade kan?..

tq en google

Citenye No cam ni..mlm td No p UK (Ujana Kewangan) cz Abang rase nak makan Pizza..lepas ode kene tgu 15mnt (take away) so No p kat stokis Cosway jap..lagipun dh lame No xp beli brg..masuk2 ade sorg lam tu..dengan muke masam nye tak tengok sape yang masuk lam kedai tu huhu..No cam biasa la cari brg yg nk sbb selfservice kan..No tny brg yg xjmp ade ke dia jawab sambil men tepon..xtau la die duk sms ke apa ke..dh costumer masuk kan..beri la perhatian sket!..huhu sabo je le..

Dah siap beli barang..tak banyak pun, RM 36.60 je..kad No dia letak atas kaunter tu..time amik brg terlupa nk amik kad..dia wat donno je tengok kite..bila berpaling balik nak amik kad..die kate
"ini akak punye"..
ngatkan ape, upenye slip bank CIMB..
"eh, bile pule ade kad CIMB ni" no kate depan die..
tp xpe la dh jenis kite malas nk bising2 No amik la slip tu..entah2 costumer mn yang tertinggal kat situ xtau la huhu..

Sebenarnye..No perati situ mmg jenis xmesra alam sket..waima salesgirl dia pun mcm tu dlu..tanya brg pastu boleh ke kata "tak tau la saya"..pastu bile die tengok muke No lain macam sket..ala bukan nye ape, muke terkejut je dengan dahi berkerut hehe..baru la dia p cari..

Pernah satu ketika ade 2 casher tp sorg tukang bace sorg tukang punch..abis terpakse tunggu la jawabnye..nak kate mesin cash register rosak..elok2 pla die gune..mmmm tempat dah strategik tp service plak wat hal huhu..

No lebih suke beli d Jalan Jati..sane bile kite buke pintu je mesti dorang sambut dengan senyuman..ye la, kite bukan nak di layan cam puteri raje tp sekurang2nye dengan sebuah senyuman dah boleh buat kite happy kan..kite pun seronok nak beli barang..sekurang2nya dapat point tuk stokis die gak kan..

Satu lagi Kedai Runcit Mei Yi yang depan perumahan No ni..kalo kite tanye..
"ade kelape x?.."
kalo xde die geleng kepale je..
Kalo tanye barang lain dia pakai tunjuk isyarat mulut je kat mn2..xde la nk p tunjuk mn dia letak brg tu..ye la kan..dah kedai tu kite xbiase masuk..cari2 xjumpa pla..kene la tanye..Kadang2 rase macam peminta sedekah je masuk kedai die nk brg free! huh!..Tp yg herannye klo costumer tu dia kenal or kroni dia la kot..amboi3..siap tepuk tampar gelak ketawe laginye huhu..

Anda camne pla..apa crita anda?...

2 ulasan:

Liya berkata...

boleh blah la pekerja kedai mcm ni... report je pengurus diorg... beri pengajaran skit...

Norhafiza berkata...

tu la liya..ikut ati mmg geram sgt tp sabo je le..tp abg kate len kali xyah p sana lg sbb kite ade pilihan yang lain..