Rakan Maya

Kenali No

Foto saya
Ipoh, PERAK
Anok TEGHANUNG kawen ANOK KLATE, umo 35thn, isteri RUSLAN DAUD, ibu 4org anak

THR Gegar Pantai Timur - Saluran Radio Pilihan No

Selasa, 30 November 2010

BEZA Antara 1st Class dan 2nd Class

Kali ni No nak kongsi pasal bersalin di hospital kerajaan..
sorry to say but i've to..

Masa tu tahun 2006 No bersalin c Farihin..


Muhammad Farihin..4/2/06..3.55kg..jam 5.04am

Mula2 daftar nk masuk 1st class tp nurse cakap ada org bisness yang berpengaruh dh booking bilik..d labuan ni wad orang bersalin cakap je 1st class tp kongsi 2katil 1bilik..tu pun ade 1bilik tu je la..klo pesakit luar br ade banyak pilihan..

Okla..No pun duduk la kat lua bersama ngan kengkawan..pengalaman pertama yang No dapat...
''kak, nanti nak amik tray ni kol brape?"..No tny nurse sbb time tu perut duk berselerak ngan wayar nk dengo jantung bb..xdpt nk makan lagi la..
tau ye jawab pe?..
"nanti sampai masa datang amikla"..dengan mukanya xtengok No langsung! huhu sabo..sabo..

Time duk sakit sekitar jam 11-12tghmlm No duk kulu kilir sbb mase No bersalin anak 1st n 2nd dlu nurse kat trg bgtau kena jalan2 spy jalan cepat terbuka..
"kakak boleh x duduk diam atas katil tu..klo makin jalan makin sakit la perut tu!...lambat lagi tu" sekali lagi No sabo...
Sekitar jam 2pagi No rasa sakit tu datang makin kerap..puas duk pujuk nurse tu suh tengok jalan tp mcm2 alasan dorg bagi..lambat lagi la, biasa la macam tu la..

No tak tahan dh rasanya skl lg No p kat kaunter..akhirnya dorg setuju nk cek jalan..sekali dh 6cm..mmm barulah dorang suh masuk labour room..

Dalam LR lak boleh dorang tido..isk isk isk...yg No tau kenapa la sunyi sangat xde org..skl No jenguk nampak kepala dorang..

Tiba2 No rasa macam nk meneran..
"nurse, sy rasa macam nak meneran dah ni.."
"Hah..teran la.." dia jawab..

Mak ai..klo teran macam tu je xkan ke bb tu terus klua jatuh kebawah..
 Sekali bila dorg cek jalan..dh 9cm..br la kelam kabut siap barang dan yang paling No geram dia suh No tahan kejap..mase tu jg nk panggil Abang kat luo bilik..sabo yang amat No mase tu sbb time jahit kang takut dorg pakai jahit je mcm kain buruk kang huhuhu...

Masa Abang ada dekat No siap cakap..
"bagus kakak..teran lagi..push lagi..bagus..bagus.."
Hamboi..hamboi..hamboi..No citte masa balik rumah Abang xpercaya sbb depan Abang manisnya muluuuuut!..

Tahun 07..skl lagi No bersalin c Fadlan ni n alhamdulillah dapat masuk 1st class..


Muhammad Fadhlan Fakhri..19/3/07..3.2kg..jam 11.50am

Mmmmm..dh 1st class kan..layanan pun 1st class la juga..siap panggil 'puan' lagi..dalam LR siap duk gosok2 lagi sambil pasang cd (macam dalam church pun ada melodi instrumentalnya)..ramai pula yang datang tolong buat apa yang patut masa tu..

Sebenarnya..kes ni bukan No sorang yang kena..klo jumpa kwn2 ctrita hal pengalaman bersalin hampir serupa je..malah lagi teruk pada No pun ada!
Alahai..dunia..dunia..

Anda camne?..ada pangalaman yg best ke xbest?..

2 ulasan:

mzhany berkata...

eiii geramnye tgk pic fakhri nih...geram geram...bolat...

Norhafiza berkata...

hihihi..skang da xbrp bulat dah hany..cz aktif sangat..tp mama ngan abah dia sll cubit pp dia hihi..