Rakan Maya

Kenali No

Foto saya
Ipoh, PERAK
Anok TEGHANUNG kawen ANOK KLATE, umo 35thn, isteri RUSLAN DAUD, ibu 4org anak

THR Gegar Pantai Timur - Saluran Radio Pilihan No

Rabu, 1 Disember 2010

BONUS RM500 Dah Masuk..

tq en.google

Pagi ni dapat info dr rakan fb kate bonus dah masuk yeeee..alhamdulillah dan tahniah la dari No. Belanja lah duit tu elok2 ya.

Cuma apa yang No harapkan mana2 yang kerja di jabatan kerajaan tu lepas ni TOLONG lah tingkatkan KUALITI anda..terlalu lemah dan manja! Nak2 di labuan ni..sesuai la dengan tempatnye yang jenis 'slow motion' ni huhu..

Apa yang No perhatikan/dan dengar dr dulu lagi..
1) Masuk keje kekadang kad pun suh org tolong 'punch'..
2) Jam 8 p kua breakfast..pastu borak lelama..
3) Jam 10 kua minum lak..
4) Tengahari of couse la p lunch kan?..

Jadi sebelah petang tu je la klo keje pun. Tu pun xtermasuk ngan bergayut tepon lagi..on9 fb la, tulis blog la, chatting la..bla..bla..bla. Tak termasuk juga menggunakan harta benda pejabat spt pen, kertas, liquid paper dll. Klo musim sekolah p amik anak sekolah pla..rehat 1jam jd 2jam..

TAPI..ujong tahun mst MINTAK BONUS..xdapat bising!

Yang keje BADAN BERKANUN ni gak duk bertungkus lumus duk pk camne nak suh duit masuk. Sebab apa? SEBAB..hasil keuntungan 50% akan diberi kepada kerajaan sbb tu sekarang dah banyak diSURUHANJAYAkan..

Pastu klo income tax datang mula la mengeluh..kene kompaun mula la bising..itu xkena ini salah

YE LA..DUIT TU JUGA YANG AKAN MASUK POKET ANDA NANTI!!!..

ye x?....

Kepada semua GURU2 di Malaysia..didiklah anak bangsamu dengan penuh dedikasi supaya mereka menjadi kebanggaan kita..

 Kepada warga KESIHATAN..rawatlah pesakitmu dengan penuh kasih sayang supaya jasamu tetap dikenang..

Kepada warga BERUNIFORM..jagalah bangsa dan negara tanpa kenal erti jemu supaya baktimu tetap dijunjung..

Kepada semua PENJAWAT AWAM..bekerjalah dengan penuh keikhlasan supaya berkat hasil usahanya nanti...

Alhamdulillah..syukur nikmat kepada ALLAH SWT..kami pun dapat gak bonus 3.++/ gaji bulan..

Tiada ulasan: