Rakan Maya

Kenali No

Foto saya
Ipoh, PERAK
Anok TEGHANUNG kawen ANOK KLATE, umo 35thn, isteri RUSLAN DAUD, ibu 4org anak

THR Gegar Pantai Timur - Saluran Radio Pilihan No

Khamis, 30 Disember 2010

KEJAP Ok Kejap Tak..

Anda semua tentu ada peberet restoran memasing kan?. Klo tak p sana merasa barang sedikit..mmg tak sah la jawabnye. Duk mengidam lebih pada org peknen lagi kan?..

Alkisahnya..No suka sangat restoran ni. Kat sini masakan ketam2 dia mmg best sesangat. Tempat pun luas dan cantik. Sesuai klo company wat dinner ke apa ke. Ketam2 dia mmg segar2 sebab hidup2 lagi. Kita main pilih je nak yang besar mana dalam akuarium dia tu.

Masakan kegemaran No ialah masak Buttermilk. Abang Masak Merah, Masak Blackpepper. Yang 3jenis ni menu wajib la..



buttermilk dah kena kebas daaaa


Selalu klo kawan2 datang dari KL ke Sabah ke Sarawak ke, kami akan bawa ke sana. Klo urusan pejabat No tak ikut la.

Malam tadi Abang bawa kawan2 dia dr HQ p dinner sana. Balik2 Abang cakap tak sedap pla malam ni, tak abis makan pun. Sebelah je Abang makan, tak lalu katanya.

"Mama masak lagi sedap.." kata Abang

No pun toing toing toing la hehehe..kembang idung2 yang dah sememangnya kembang..ala yang spesis jambu air nih..

Adalah Abang tapau (sebab xmo membazir kan) dan No rasa memang tak sedap!. Masak Buttermilk dia cair, tawar dan tak kena selera langsung.

Kadang2 bukan sana je..kat restoran lain pun ada macam tu gak..minggu ni kita p ok..sedap!..tp kebetulan bawa kawan..alamaaaak..xtau la kawan tu cakap pe. Malu sesangat rasanya..

Tak tau la masalah pe..samada tukang masak lain2 atau mood tukang yang berubah2. Tapi bagi No sebagai pelanggan mesti yang terbaik kan?. Dah kita bayar tu bukan FREE! No harap sebagai pengusaha atau tukang masak kenalah maintain masakan dorang. Nanti kan pelanggan lari lagi la susah.

Pengalaman No pernah kena Teh Tarik 3x buat..
1) Teh terlalu tawar dan cair..kurang susu dan teh..No komplain suh tambah mana yang patut.
2) Sampai2 terlebih susu lak..MANISSSS!..komplain lagi..
3) Kali ni terlebih teh la plak..kelat sebat rasanya..mmmmm malas dh nak komplain..minum aje laaaa..sebab budak tu dah len macam muka dia..lagi satu malas nak cari pasal sebab hanya segelas TEH TARIK..dan lepas tu mmg No tak p lagi restoran tu!..

Anda pernah terkena tak?..

2 ulasan:

Cik Ina minat Do do Cheng berkata...

Kedai melayu kebanyakannya ,selalu cam tu, berubah-ubah rasa. dorang masak tak ikut sukatan. akak pernah kena cam tu gak

Norhafiza berkata...

=>cikInaMinatDodoCheng : ya kak, No setuju..mmg kedai MELAYU dan ISLAM..agaknya main campak2 je konon2 dh pro sgt huhu..