Rakan Maya

Kenali No

Foto saya
Ipoh, PERAK
Anok TEGHANUNG kawen ANOK KLATE, umo 35thn, isteri RUSLAN DAUD, ibu 4org anak

THR Gegar Pantai Timur - Saluran Radio Pilihan No

Selasa, 28 Disember 2010

SYOKNYEEEEE...Bila Ada DVD Home Theatre System

Tak payah nak merengek2 p pawagam dah hehe..errr selama ni penah p ke sana ke?..kompius..kompius hihi..

Alkisahnya tv lama No sound dia dah tak best..macam dah pecah je Abang kata..padahal br setahun beli..mmm biasala bila abis warranty tu macam2 la kan.

Kami pun p la servey..servey punya server ada offer la pla..aik! mikir 10x gak..harga HTS RM1,299 dapat offer RM999..pastu offer klo beli tb40 + HTS RM3,099..maknanya tb tu dalam RM2,100 jela..pastu dapat money back lagi RM300 klo kita register secara online (dalam 30hr bekerja br dapat 3ratus tu balik). Uiiiih! Banyak jimat tu...klo tolak teranjang tendang tb tu rege rm1,800! BRAVIA40 tuuuu..(sib bek bukan BARUA huhu)

"Mama macam mana, nak ke?.." tanye Abang
"Mama xkisah, ikut suka Abang la.." ayat paling sempoi la tu..
"Mama xkisah sokmo.." sambung Abang tersengih2..
"Ye la, kan duit Abang tu..ikut la..klo ada Mama suka, klo xde pun ok je sebab Mama pun bukan nye selalu tengok tb.." ayat nak jaga hati hihi..

Lepas amik ukuran tb tu kami pun minta izin nak balik tengok ruang cukup x.

"Kami balik kejap tengok ruang tu tp HTS tu saya nak ye, ada brp stok?.." tanya Abang
"HTS tu tinggal 1stok je lagi..tv tu pun sama sebab kami amik 2set skl..1set dh sold..yg baru xpasti sampai bila.." jawab salesgirl

Nampak mcm salesgirl tu hampa je..ala biasa la kami pun selalu bagi alasan macam tu klo xjadi beli barang..pusing2 dlu, pk2 dlu..

Sepanjang tu duk bincang2 Abang kata xpayah amik tb la sbb nnt xcukup nak pasang tile kat porch tu..ok la No pilih tile sebab nak juga tengok depan tu cantik hehe..sebelum ni kusam dengan simen kosong. Tapi balik ukur gak dan terus p kedai tu balik.

Sampai2 Abang pla wat pening kepala..
"Nampak berkenan la plak.."
"Pulooook..mmm ikut Abang la..Mama ok je.." sambung No

Dalam masa 3hari sampai la barang2 ni rumah No..nape 3hari? sebab 3x draw duit hahaha..skl leh kua seribu je..nak tuka dh tak reti..hari minggu lak kang lekat kad xpasal2..klo guna debit kad dia caj 1.5% (caj guna mesin dia)..klo guna utang pla ye caj 1.8%..jalan selamat sabooooo...

baru la best time tengok movie hehe


Tb yang lama lepak kat sini lak..bilik anak bujang tempat men PS2

abaikan je ye rak yang idup segan mati tak mahu tu hehe

tb lama belom di'naik taraf' dalam loteng atas lagi..
berat ooooo..duk situ la dlu..
leh jd akuarium dah tu sebab kale dh tuko ijo kuning
OH porch..duk diam2 dlu la ye..insyALLAH klo ada rezeki jatuh tergolek lagi kami akan sambung bagi shantek2 ye..


Mmmmmm tengah pk cat lam umah plak nih..porch bia dlu..

Berkenan tak?..CEPAT....promosi money back abis 31/12 ni..


4 ulasan:

znurul berkata...

salam kNo..baru berkesempatan melawat kawasan...lawo blog kNo..macam2 ada..

Norhafiza berkata...

=>nurul : salam nurul..hehe xpe..kakNo pun baru tau blog nurul lam blog liya..

azila berkata...

waa..tahun baru tv baru yer K.No..heheh

Norhafiza berkata...

=>azila : hahaha..anak2 sibuk nak kasut baju baru..bapak pla sibuk nak tuko tb baru haha..ikut je le dh duit die hihi..tp mmg syok la..teraaaang je mata n telinga..