Rakan Maya

Kenali No

Foto saya
Ipoh, PERAK
Anok TEGHANUNG kawen ANOK KLATE, umo 35thn, isteri RUSLAN DAUD, ibu 4org anak

THR Gegar Pantai Timur - Saluran Radio Pilihan No

Khamis, 13 Januari 2011

ARWAH Faizal Yusuf..SERIUS Tak Tau!

Semalam tengah duk klik2 dalam ohartis.com..tetiba terbaca satu artikel nih..


Faizal Yusof bekas suami Siti Nordiana meninggal dunia

Pelakon yang meningkat naik populariti’nya hasil lakonan hebat di dalam drama Adamaya tahun lalu dilaporkan meninggal dunia pada jam 2:30 petang 1 januari 2011 di Hospital Pusrawi. Arwah Faizal dilaporkan meninggal dunia kerana serangan jantung.


Ramai artis di Twitter telah mengesahkan kematian Allayarham dan diharapankan isteri baru dan bekas isteri, Siti Nordiana tabah menghadapi ujian ini. Filem terakhir lakonan arwah adalah Tiramisu yang masih ditayangkan di TV3 setiap petang.



Oh! Artis: Siti Nordiana tentunya yang paling sedih. Baru beberapa bulan sahabat baik, Achik Spin menghadap ilahi, kini giliran bekas suaminya pula pergi meninggalkan kita semua.


SERIUS!!.No memang tak tahu langsung. Dalam hati dup dap dup dap..eh! betul ke nih..??? Baca komen dibawah semua ucap takziah. No tak puas hati. No cari kat google dan betul la berita tersebut.

Awal tahun hari No memang agak sibuk sket. Paper tak baca, tb pun jarang tengok apatah lagi berita..radio?..rumah No ni nak dengar radio kena pasang astro br dapat..sebab No takde RADIO hehe..

Berbalik kisah arwah, baru berusia 33tahun..maknanya sama umo dengan No..Jadi beringatla kita ya..ajal maut ditangan ALLAH SWT..bila2 je DIA boleh amik balik. Skang ramai yang muda2 'pergi dlu'.

 Petang tu No terus bagitau Abang dan Abang pun tak tau pasal berita nih.

Kami memang suka dan minat cara dia berlakun. Antara drama yang memberi kesan adalah drama 'Zarina Vs Zarul'. Mengisahkan Zarul (Arwah) cemburukankan teman wanitanya sehingga sanggup menyamar sebagai 'Zarina' dan bekerja 1 opeh semata2 nak pantau aktiviti teman wanitanya. So sweet sangat arwah time berlakun dalam drama tu. Ulang berkali2 pun kami tak jemu menonton. Tp bila ada 'Zarina Vs Zarul 2' rasa cam dah 'tawar' dah nak tengok banyak kali.

Kemudian drama 'Wadi Unung'. Drama yang penuh dengan konflik jiwa. Banyak lagi la..No pun dah lupa. Yang terbaru 'Tiramisu'..tp No tak pernah tengok pun citte nih..xsempat nak tengok tv pun skang huhu..

Pe pun No rasa sempat lagi klo No nak ucapkan Takziah pada keluarga arwah. Semoga tabah mengharungi rintangan. Dan semoga roh arwah ditempatkan bersama2 dengan orang2 yang beriman..AL-FATIHAH..amin..

5 ulasan:

Aku Ibu Muda berkata...

punya la bizi ye kakNo sampai taktau berita ni..huhuu

tp memang pon, aklau x on9, x tgok berita, x baca paper..apa pon lambat dpt tau kan

Cik Ina minat Do do Cheng berkata...

akak pun tahu dari rakan blogger gak.dia berlakon bestkan.takziah pada dia dan keluarga.Alfatihah.

sissyira berkata...

salam

terjeut juga masa tahu hari tu kak,

dah sampai masa dia kan.

mzhany berkata...

yer no, arwah faizal meninggal...alfatihah

sal berkata...

moga rohnya dicucuri rahmat..Allah lebih menyayanginya..