Rakan Maya

Kenali No

Foto saya
Ipoh, PERAK
Anok TEGHANUNG kawen ANOK KLATE, umo 35thn, isteri RUSLAN DAUD, ibu 4org anak

THR Gegar Pantai Timur - Saluran Radio Pilihan No

Khamis, 27 Januari 2011

ASTRO BEYOND Muncul Akhirnya..

Setelah menunggu kira2 17hr bekerja..petang semalam terima panggilan kata nak datang kol 6petang..tunggu punya tunggu lepas magrib tak sampai2 juga. Pastu dalam kol 6.55pm kata dalam 1/2jam lagi. Okey la, tunggu lagi..tunggu tunggu tunggu dalam jam 9 lebih br la sampai..sabo je la..


Remote dan dekoder lama dorang amik, tuko yang baru lak..


bila tuka remote,
funtion pun turut bertuka sket..


atas : biasa
bawah : hd

atas : biasa
bawah : hd


Nampak tak apa beza tb biasa ngan yg ada Beyond HD. Yang Beyond HD lagi terang dan jelas gambonye. Sound No tak perasan pulak sebab No guna sound sistem dr home theatre.


Sejak guna home theatre nih tak brp dh nak tengok citte hantu memalam. Dlu stakat citte Sundel Bolong ke, Suster Ngoset ke ok lagi..skang dh meremang bulu roma haha.. Malam tadi pun No surrender tengok citte Langsuir pe ntah tajuknya..Heroin dia Zarina AF kat Prima (ch105)..uuuih, tak bleh dengar sound dia. Lepas No masuk bilik Abang plak tutup tb..hahaha..


Ok dr segi penambahan channel..astro hanya tambah mengikut pakej yang kita amik. Klo kita amik pakej Astro Family hanya penambahan 4chanel iaitu ch393-ONE HD, ch706-ASTRO LIFESYTLE HD, ch726-FX HD. Yang AXN tu dia tambah jd ch721-AXN HD.


Klo amik Sport tambah 2ch. Learning 2ch, First 1ch, Movies 2ch. Fun takde penambahan plak.


Dari segi cuaca pla No takleh nak cakap lagi sebab takde hujan lebat atau ribut mlm tadi.


Ohya..yang gambo terang tu hanya untuk channel yang ditambah ye (ada HD). Channel biasa tetap gambonya cam biasa hehe..


Pe2 pun stakat nih memang Abang puas hati la..

8 ulasan:

mzhany berkata...

waaa mcm besh je no beyond nih.

ha cite semlm tuh tangisan langsuir.ahaha giler seram asyik terjelir lidah dia. MZ tgk, hany tgh blogging, hany lg dekat dgn tv, tp hany tak tgk r...dgr je cukup seram owhhh

Norhafiza berkata...

=>hany : mmg best hany tp bukan sume ch dpt tengok jelas hehe

a'a..br No igt 'Tangisan Langsuir'..huhuhu seraaaaam!

Kakzakie berkata...

Salam kenal No,

Kakak tak rajin menonton tv sebab kalau on je tv ada pengikut yg mahu menonton sama. takut buku tak kenal tuan baik sama-sama berkorban tak tengok....

Norhafiza berkata...

=>kakZakie : salam kak..terima kasih sudi singgah..klo bab nih Abang mmg jaga..dia sorang je tengok..anak2 duk lam bilik wat apa yang patut. Hari minggu br dorang boleh nak rileks2 depan tb.

Cik Ina minat Do do Cheng berkata...

No, Mesti hati berbunga--bunga gembira. Cam ni weekend , terisilah.

suri solehah berkata...

salam no..seronok orang tu selepas penat menanti hehe

Mat Ganu berkata...

besnyer...lau dpt tgk EPL mesti terang n jelas kan...hehehe

Norhafiza berkata...

=>kakIna : betul tu kakIna, tuan dia balik keje terus bukak tb..time dinner pun tengok tb huhu..

=>kakSuri : salam kak..a a kak hehe..dh kurangkan xtvt PS dia tu duk melagut depan tb lak huhu..

=>matGanu : Abang cakap musim sukan nnt leh tambah pakej sport lak..mmg clear la..kakNo sindir "kang nnt orang sumbat gol kita berlari nusuk alek lakang kusi" hahaha..ketawa Abang..