Rakan Maya

Kenali No

Foto saya
Ipoh, PERAK
Anok TEGHANUNG kawen ANOK KLATE, umo 35thn, isteri RUSLAN DAUD, ibu 4org anak

THR Gegar Pantai Timur - Saluran Radio Pilihan No

Khamis, 20 Januari 2011

ASTRO BEYOND Menyepi..

Awal tahun dlu No ada tepon ASTRO sebab nak amik Astro Beyond. Dah amik nombor dekoder dan nombor smart card pun. Dorang kata akan amik masa 7-14 hari berkerja. Lambatnyeeee. Okey la, tunggu je la. 

Tungu punya tunggu bulan tak muncul2. Hari ni dah ke 13 hari bekerja dah. Esok 14. Errr, memang amik masa lama cam ni ke?.. Rasanya masa dorang datang nak pasang Astro dalam masa 3hari je sampai la dorang..


Tengok tu, sampai 14minit 25saat duk 'bercinta' huhu. Sebenornya yang lama tu sebab nak tukar pakej jd 2+1 la hehe.. Klo dorang tak datang juga, nampak gaya kena tepon balik la...aish, buang karan jek!..

No bukannya apa..Abang la nak suh masukkan Beyond, No tak kisah sebab tiap2 bulan dia yang bayo haha..lagipun Abang memang suka tengok movie.

Keistimewaan Astro Beyond nih, dekoder dia waranty seumo idup sekali ngan remote kontrol. Pastu klo hujan pun line tetap clear, xde masalah. Dorang akan bagi channel tambahan mengikut pakej yang kita amik..entah No dah lupa dah brp channel dia bagi dengan tambahan rm20/bulan. Perancangan akan datang boleh guna intenet hanya menggunakan Astro Beyond..Bia betul!?..entah la kata dorang la, No main angguk je haha..

Dia ni bukan apa sangat, gambo je nak bagi clear..orang cakap ala2 real gitu. Klo guna tb biasa, gambo akan terang dalam 2x ganda je..tp klo guna tb HDMI 5-7x ganda terang dan jelas..

Nantila No citte kang, best ke tak..skang duk tunggu bila dorang nak sampai..huhu..

8 ulasan:

sal berkata...

assalamualikum no..

wah..tu yg tak gerak2 depat tv jee..

lepas tengok tu..jgn lupa buat laporan..tentang keistimewaan astro beyond..kami kat sini guna astro biasa jee

Cik Ina minat Do do Cheng berkata...

Selalunya cam tu lah. Masa mula memang dorang mulut manis, jaga hati pelanggan. Lepas tu beli kita confirm nak ambil, mula dia pulak buat perangai.geramkan .sabar je no.akak tak de astro.

mzhany berkata...

no betol eh beyond ni kalu time hujan pun ok and clear eh? nanti buat entri ye pas gune beyond nih

Norhafiza berkata...

=>kakSal : wa'alaikumussalam kakSal..hahaha..nak masuk toilet pun tertahan2 hehe..ok beres kak..

=>kakIna : tula pasal kak..sabo je le nampaknye..

=>hany : kata dorang la hany..kena try dlu bila dorg datang pasang betul ke tak hehe..ok beres hany..

ayushida berkata...

no, saya dah ada beyond nih, tapi masa diorang nak pasang pun dekat sebulan baru sampai...dah nak marah dah. Tp gambar memang clear. Ayu sekarang tgh layan channel korea :393 (one hd) Drama bersiri dia semua best2. Dan buak kawan no , mzhany : setakat ni, hujan pun ok je, belum pernah ada gangguan lg. maksudnya betul la tu kan.... dah nak masuk 2 bulan saya guna beyond ni, saya suka, gambar n saound dia cantik.

no : ada tag tuk no ye :

http://mysweetworld-didie.blogspot.com/2010/12/rahsiaku-bakal-terdedah-part-2.html

ayushida berkata...

ayu dah pasang, nk tunggu diorg dtg pun dekat sebulan gak, skrg tengah layan channel 393 (one hd -channel korea), daram siri dia best2, syok betul. Gambar mmg cun, bunyi memang gempak,hanya kt channel HD je la...dan setakat ni, hujan memmg tak ada problem....

anyway, ayu ada tag buat k no :

http://ayurashidah.blogspot.com/2011/01/twenty-five-random-dua-puluh-lima-rawak.html

suri solehah berkata...

salam sal..macam2kan kadang orang berniaga ni kalau dah untung banyak dia buat pelanggan lebih kurang je...kan no

Norhafiza berkata...

=>ayu : waaaah..ni yang buat No tak sabo nih hehe..takpe, koman2 sebulan kan so tunguuuu je la..

tengkiu tag No ye ayu..

=>kakSuri : a a, skang jarang dapat jmp org beniaga tu ikhlas..biasa lebih nak untung huhu..