Rakan Maya

Kenali No

Foto saya
Ipoh, PERAK
Anok TEGHANUNG kawen ANOK KLATE, umo 35thn, isteri RUSLAN DAUD, ibu 4org anak

THR Gegar Pantai Timur - Saluran Radio Pilihan No

Jumaat, 21 Januari 2011

KEK Mentega Berkismis Dari Bread Maker

No baru je siap masak kek nih..tengah panas2 No dah potong.



Hasilnya memang lembut dan gebu cuma agak berkerak sedikit. Tapi yang bestnya keraknya tetap sedap. Kali ni No tak buang kerak tuh sebab sayang..sedap sangat!..

Masa duk baking tu, harum semerbak baunya..wangi sangat sampai Abang tak sabar2 nak rasa hehe. Rasa kek ni agak manis daripada kek yang No buat dlu mungkin sebab taruk kismis kot. Biasanya esok lusa kek tu akan manis lagi. So pada yang ada simtom2 penyakit kencing manis adalah tidak digalakkan sama sekali ya!


Resepi masih seperti dlu yang No buat dalam entri nih cuma No tambah kismis last sekali kira2 150g. Mentega tu No ganti dengan marjerin.

Tengokkan macam kismis tu tak sekata kan. Mana taknya main taruk je bahan2 tu hehe..dia uli sendiri dan terus bakar..Kita tunggu siap je..

Klo nak resepi yang lagi POWER. No GERENTI sebab No dah buat kek tu dalam entri nih


Resepi dari blog Cik Mat Gebu. Kek ni memang No puas hati sesangat!..

6 ulasan:

Cik Ina minat Do do Cheng berkata...

No dah expertlah sekarang ni.tak sia-sia beli mesin tu. campak akak seketul.

Norhafiza berkata...

=>kakIna : hehehe..alhamdulillah kakIna..beres nanti No bg 2ketul pun boley hehe..

mzhany berkata...

waaa waa cayalah no...pas ni mungkin no boleh buat untuk jual...huhu mana tahu kan...

Norhafiza berkata...

=>hany : hehehe..mudah2an berkat doa hany tu kan..insyALLAH klo modal dan ilmu cukup..

Nora berkata...

tak try lagi resepi roti kismis sebab takda kismis kat umah... hubby nora suka roti kismis camni... kena try gak :)

Norhafiza berkata...

=>nora : hehe, kena try tuh..Abang pun suka makan, lagi sedap katanya..ops nora, yg ni No guna RESEPI KEK MENTEGA tp tambah kismis..