Rakan Maya

Kenali No

Foto saya
Ipoh, PERAK
Anok TEGHANUNG kawen ANOK KLATE, umo 35thn, isteri RUSLAN DAUD, ibu 4org anak

THR Gegar Pantai Timur - Saluran Radio Pilihan No

Selasa, 25 Januari 2011

KESIAN Dia....

Ni kiranya citte lama la tapi No nak share ngan sume. Kisah berlaku kira2 setahun yang lepas kot.

No punya peod dah 2bulan tak 'menjelma'. Memang tak pernah lak berlaku cenggini. Tapi No amik positif sebab No guna perancang, tak kan peknen kot kan. No bukan makan pil ke kondom ke. No skang injek kat vontot tu tiap 3bulan sekali. Nurse tu cakap klo ikut temujanji peluang 100%. Klo selisih seminggu br la nurse tu bagi peringatan. Dan selama ni pun No memang ikut temujanji. Klo tarikh tu tak dapat biasa No akan awalkan. Takut gak ooooo...

Pada satu petang tu time duk masak tuk dinner, No terasa cam pening, mual dan nak muntah bila bau masakan. Ala macam orang alahan tu la lebih kurang. No tahan lagi sambil siapkan sumenya. Time lunch tu plak, baru setengah pinggan.....No terus berlari masuk toilet dan uweeeeek!..abis sume isi perut.

Lepas solat magrib terus Abang bawa p klinik sebab risau tengok No dah lemah semacam. Sampai klinik No masuk sorang, yang lain sume tunggu lam kette. No citte la apa terjadi. Doktor senyum je sebab No cakap No injek..takkan peknen kot. Tapi doktor cakap klo tak puas hati boleh wat urine test. Ok No setuju. Lepas keluar result baru la No puas hati sebab hasilnya memang NEGATIF. Sebenarnya perut No hanya masuk angin hehe..

Lepas amik ubat No masuk kete dan Abang terus balik umah sebab malam tu last episod NUR KASIH. Citte nih mmg tak pernah miss la No ngan Abang tengok. No pusing belakang tengok anak2 sume tido, lama sangat kot duk tunggu huhu..

Abang pecut kemain lagi sebab dah dekat kol9 dh. Kira2 dalam 2km nak sampai rumah No terima panggilan dari klinik..

Klinik : Boleh cakap dengan puan Norhafiza..
No : Ya, saya cakap.. (No dh len macam cz pebenda lak klinik ni tepon)..
Klinik : Anak kita ka si Faris?
No : Ya, anak saya..kenapa dengan dia?..
Klinik : Anak puan ada di sini, tengah menangis..katanya 
di tinggal..
No : Hah!..ok2 nanti saya p amik sana..

No : Abe ade duk klinik, tengah nangis
Abang : Looo, tadi ada dia cakap nak ke tandas..Abang terlupa la..
No : Looooo
Abang : Tadi klinik tepon ingatkan doktor nak bagitau yang result test tu silap..upenye ada orang tertinggal..hahahahaha

Lepas tu kami ketawa sampai sakit perut sebab duk bayangkan si Faris camne. Sampai sana Faris dah berenti menangis tapi merah mata dia. Katanya lepas dia cari ikut pintu depan belakang takde dia pun bagitau pd kaunter.

Abang : Dah tu nape nangis?..
Faris : Abe sedih Abah tinggal..
Abang : Kenapa Abe tak tunggu je doktor tu balik. Tumpang sekali suh anto rumah. Tak pun minta tolong yang duk kaunter tu anto..buat la rajin2 tutup pintu ke, sapu lantai ke..(sempat lagi Abang melawak huhu)

Kali kedua pla time kami keluar bersiar. Faris tutup gate rumah. Elok2 je Abang undur kete terus keluar dari perumahan. Sebab biasanya lam kette mulut kami ade je cittenye. Dalam 500meter, No tingat si Faris. Undur la balik masuk perumahan, tengok2 faris dah tak nangis dah. Duk releks je duk tunggu kami. Katanya dia tau Abah dia akan datang amik.

Aduyai..kesian si Faris nih..

Faris

5 ulasan:

Mat Ganu berkata...

hehehe...kesian dia...^_^

Norhafiza berkata...

=>matGanu : hehehe..

mzhany berkata...

no, sampai hati tinggalkan faris...aduuiii sabo je lah.sokmo lok tu kena tinggal...halimunan agaknmya si faris nih

Norhafiza berkata...

=>hany : hehehe..gamoknye kot..

Cik Ina minat Do do Cheng berkata...

Ciannya dia, nasib baik tak hilang kemana-mana. Mesti dia takut tu.