Rakan Maya

Kenali No

Foto saya
Ipoh, PERAK
Anok TEGHANUNG kawen ANOK KLATE, umo 35thn, isteri RUSLAN DAUD, ibu 4org anak

THR Gegar Pantai Timur - Saluran Radio Pilihan No

Rabu, 9 Februari 2011

Ditegur Suami..

"Panjang dah rambut Mama." tiba2 Abang tegur
"Nak lawan ngan hantu Kak Limah la Bang.." jawab No selamba
"Hahahahahahaha..." Abang ketawa beso

Selama No kawen paling panjang pun paras bahu je pastu Abang suh potong pendek. Katanya kemas bila rambut pendek. Paling pendek sebijik cam lelaki..kontot! haha..

Dari tahun lepas No simpan panjang tp tak ingat dr bulan berapa. Skang dh lepas dada. Hajat hati nak rebone. Klo dh rebone atas sket paras pinggang kot. Risik ngan kawan2 kata takleh kene air selama seminggu..WHAT!

"Ala, time peod leh g wat la.." sambung kawan

No ni bukan masalah tu sebab seminggu tu biasa la bagi wanita kan. Masalahnya No ni takleh lama air tak kene kepala, mula la gatal2 pastu leh dapat migraine.

Ada satu malam tu duk tengok tb citte antu pe ntah, tak best langsung! Macam org B*D*H je duk melangut depan tb..ala yg Mistik Dua Alam tu. Minggu depan citte lain plak.

Tapi yang bestnya masa Abang p cuci kat skrin tb tu bekas tangan anak2..No pun buat projek. Senyap2 No duk belakang Abang sambil mengerbangkan rambut yang dh sedia kembang macam To'Pah tu..pastu Abang paling2 je No buat suara garau.."HAAAAAAA"...apalagi terperanjat sakan la Abang..

Hahahahaha...sakit perut kami malam tu. Abang kata ada juga part yang best haha..


Lebih kurang camni la kembangnya huhu


No minat gaya rambut macam ni..

Ada sape2 tak penah wat rebone ni..leh share ngan No tak?..

10 ulasan:

Mat Ganu berkata...

aik, dah berubah...hehehe. comey2!!

niesz berkata...

niesz pnh wat..tp lps 3 ari da ley basah da rmbut tu..xde kot smpai sminggu..tp bau ubt tu tetap kuat even da bsuh bnk kali..n bertahan smpai 6 bulan jer..

Norhafiza berkata...

=>matganu : hehehehe

=>niesz : ooo ye ke 3hr je dh leh basahkan rambut...ermmmm cam leh buat je..ok, thx 4da info..

Daddy Ziyyad berkata...

kalau ikut kata my wife, kalau dah buat re-bonding ni, bila pakai tudung, rosak effect rebonding nya...

Norhafiza berkata...

=>daddyZiyyad : a a ye kan..bila dh pakai tudung mst bergulung2 duk lam tuh huhu..No tak terpk plak sebab kwn2 yg buat tu pakai tudung, xde lak dorg citte bab nih..tima kasih ya..

mzhany berkata...

ahahaha tak tahan part usik suami sendiri. sabo je lah no nih. umm hany pun ada buat jugak, saja nk try. sebenarnya hany nak kerinting mcm budak2 tuh, comey comey kerinting tuh, tp MZ tak bg, bila mintak nk rebonding, dia bg...xsmpai seminggu la no, 2hari dah bleh mandi. ummm sebab hany kan pakai tudung, so effect dia mcm dah kurang la, tp still ada lagi la yang lurus tuh. kalau betol2 jaga boleh tahan lama tau. hany sebulan je kental pakai tudung, tak ikat rambut, lepas tuh, ha main taram jer ;)

Norhafiza berkata...

=>hany : ooo ok gak klo betul 2hari jek..mmmm dah 80% nih keinginan nk rebone hehe..at least dia kuncup pun dh cukup hehe..tima kasih hany

ayushida berkata...

k.no : baru terbaca la entri ni, dulu masa ank dara ada buat gak, kita punya 3 hari, kata cina tu, kalau nak kekal, lepas setahun buat lg, yg artis tu, dia jd kekal sebab buat byk kali lah.... tapi kita nggak ada ongkos, bila dah 3 thun, dah out dah... hehehe... boleh je beli minyak kt salon yg k no buat tu, tuk jaga rambut....

p/s : sekrg terpikir nk buat semula, tp hubby tanya, nak buat untuk kesihatan ke, suka2 je ? Jangan ubah cinptaan Allah tanpa sebab......
(mcm x jadik plak nk buat dah, sbebarnya, bila buat tu senang sikit jaga rambut, sbb rbut sya memang banyak rambut gatal, tp takot plak)

Norhafiza berkata...

=>ayushida : terima kasih atas info ni ya..kakNo sebab jenis rambut mengerbang dan abg tak larang bila kakNo tny..tp kan bila rambut kemas kita pun lebih selesa dan suami tengok pun senang hati kan ayu..

uNa berkata...

una pn wt gak..br lagi la..una 3 hr rmbut xleh kne air.dh 2, bnyak lak pntang lrgnye..hehe..mcm susah skit la.rumit nk jg.klau 1st time buat, cara nak garu kpla if gatal, ada crnya..mcm rimas je.plg susah time nak amik air smyg & time pkai tdung.tp disebabkan MR husband nak sngt una rebon, ikot je la..dia yg bayr..ekeke