Rakan Maya

Kenali No

Foto saya
Ipoh, PERAK
Anok TEGHANUNG kawen ANOK KLATE, umo 35thn, isteri RUSLAN DAUD, ibu 4org anak

THR Gegar Pantai Timur - Saluran Radio Pilihan No

Jumaat, 18 Februari 2011

FARIS Test Power..

Tengah duk tengok tv tetiba Abang menjongol dari pintu lepas solat Jum'at tadi..Terkejut juga No sebab biasanya ada bunyi kereta masuk porch..

"Jom g emegency, Abe langgar cermin"..kata Abang sambil terus masuk lam umah.

"Langgar cermin?" No minta penjelasan
"Langgar sliding door masjid"..jawab Abang ringkas..
"YA ALLAH"..terus No bergegas


Abang cite lepas abis je bagi salam tetiba gedeguuuum! Tengok2 Faris dah sebelah pintu luar, cermin sliding hancur, pecah. Lebih kurang cam zombi langgo dinding tu..cuma takde la ikut tubuh si Faris nih.. Apalagi Abang angkut masuk kete la!.


Upanya si Faris ni lepas je bagi salam terus berlari keluar. Faris ni rabun kebetulan dia tak pakai spek pla jd tak perasan yang pintu tu tertutup, buka sebelah je. Lagipun dia berlari kalo berjalan just bertelur je dahi tu.


Time pegi No dan Abang serius je tapi bila masuk emegency tak leh tahan nak ketawa pla. Mana taknya, tubuh si Faris ni jenis kecik..orang kata cekeding. Macam tak cukup zat. Boleh pecah sliding door tu huhu..agak keras betul tulang dia!


"Eh, hari tu yang adik kan..ni abang dia pla.."


Uih..kenal lagi nurse tu pada No ye huhu..mana taknya..suma anak2 No pernah berjahit..ada je kejenya..cuma Husna je belum tp pernah terseliuh kes trjatuh tangga di sekolah..Abang kata ikut Mama dia jalan tak tengok kaki hahahaha...


Abang kata nak tepon pengurusan masjid tu camne..nak kene ganti terpaksa kita ganti cz dah mmg salah anak kita.


Alhamdulillah, syukur pada ALLAH Taala kerana luka2 ringan je..










15 ulasan:

mzhany berkata...

ya ALLAH no, banyak nye darah, mungkin sbb tengohari kot no.ishhh siannya la hai...mcm mcm budak2 ni kan...ishh naseb baek tak teruk...

yayahidayah berkata...

adoishhhh nmpk mcm nakal jew ken..huhuhu

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata...

aduihh..takutnyer tgk darah..kalau rina dah pengsan dulu dah ni..

Mat Ganu berkata...

ops!! kene lebih berhati2 lps nie...tak pun kene tampal somthing kat cermin tue bg org napak...hehehe

Nora berkata...

isy... banyak darah... kalau nora... mesti rasa cam nak pengsan...

Cik Ina minat Do do Cheng berkata...

Bukan nak salahkan budak, hari tu kawan suami akak pun langgar cermin sebab tak perasan.berdarah cam ni gak.itu kat hotel. betul kata mat ganu, akak sokong, sepatutnya kena letak sesuatu tanda bagi nampak. Harap sabar ye No, nanti okeylah tu.takut dia teperanjat je.

Norhafiza berkata...

=>hany : tu la hany, tengahari punya kes, luka tak seberapa pon huhu..

=>yayahidayah : hehehe..

=>rina : oo No takpe ngan darah2 ni hehe..

=>matGanu : Abang pun kata cam tu, sebab klo dr dalam org dewasa pun tak perasan cermin tu sebab pembalikan cahaya..dr luar bu nmpk gelap sket..

=>nora : hihi No ok je

=>kakIna : betul tu No sokong gak...takpun buat la 2keping ke..jd ada sempadan la juga..

sal berkata...

waduh..nasib malang pulak..
nasib baik luka ringan..
makan ubat ye..cepat baik dan semboh..

suri solehah berkata...

salam no..tak sempat ke sini semalam..no sian ngan anak no tu..tp alhamdullilah tak teruk sangat..

mzhany berkata...

no, hany mintak maaf sgt, hany tak buat lagi apa yg no mintak tulung tuh. hany tgh cari balek camne tah...sbb hany lupe...sabo eh no...hany igt apa hany janji dgn no tau....

ainnoraini berkata...

salam ziarah...
ngerinye...harap2 cepat sembuh ye...

KELI OH KELI berkata...

adoyaiiii...harap2 adik tu cepat pulih ya...makan ikan haruan...bagus tu untuk luka2,,

TiPs mEnGgOrEnG IkAn kELi DeNgAn sElAmAT"

Norhafiza berkata...

=>kakSal..terima kasih kak..

=>kakSuri : takpe2..sng2 leh datang ziarah kan hehe..tima kasih kak

=>hany : ooo..jangan kalut2 hany..no ok je..takpe2 no tak paksa..sbb no puna tau hany kan keje hehe..

=>ainnoraini : salam..terima kasih ye ain..

=>keliOhKeli : insyALLAH dan alhamdulillah dh sembuh..terima kasih bg info tu ya..

Magrib berkata...

kesiannya... xpa.. lelaki kena kuat.. anyway.. mari la join GA first dari saya... hope u will join this... really hoping..

http://magribmenjelma.blogspot.com/2011/02/give-away-dari-magrib.html

mzhany berkata...

eh eh mane no ni, dah lama tak hapdet