Rakan Maya

Kenali No

Foto saya
Ipoh, PERAK
Anok TEGHANUNG kawen ANOK KLATE, umo 35thn, isteri RUSLAN DAUD, ibu 4org anak

THR Gegar Pantai Timur - Saluran Radio Pilihan No

Rabu, 23 Februari 2011

KHAS Untuk Wanita

Semalam No ada buka laman Makanan Minuman Yang Dicemari Kesucian Untuk Umat Islam. Biasa kan kalau isu Halal Haram tapi No terbaca pla tentang tuala wanita. No mula2 terdetik..aih! betul kah ni?




dan antara post2nya.




Sebelum ni No pernah gak cuba yang lam tenet yg kononya boleh kurangkan risiko barah serviks..tp hasilnya No punya 'tut' kemerah2an dan gatal..xsesuai!..pastu No dh try pek herba apa tu shusen ke apa..sama juga hasilnya..yg CNI ok tp mahal loo..lagipun No skang sket2 je kua..pakai pantyliner pun ok dan masih setia pada Kotex..


Namun..




Persoalannya....adakah igauan mimpi ngeri ni BETUL?????

12 ulasan:

rATu kEBaYA berkata...

herm... thanks.. info yg betul2 berguna dan tak pernah tahu sebelum ni..

lepas ni kene kurangkanlah.. pakai ttp pakai tapi kene cari inisiatif lainlahkan..

Cik Ina minat Do do Cheng berkata...

ye ke, cam tak caya je. Kan dah lama tuala wanita ni, kenapa dorang baru nak kaji.akak ni kena pakai tuala wanita yang banyak sekali datang kena pakai 2 pad. sekali datang banyak, tapi 3 hari je.

Daddy Ziyyad berkata...

sorry to say, dah banyak kali 'persatuan pengguna' ni kantoi bila kononnya mendedahkan sesuatu isu. Tak buat kajian saintifik betul2, tak tanya pakar, terus buat rumusan.

saya memang tak percaya 200%.

sal berkata...

oh bnyk pencemaran2 yg berlaku dlm kehidupan kita yee..kita tak berapa tahu..tkns berkongsi info..

niesz berkata...

betul ke..huhu..abis tu nk pkai ape yer..xde ke jenama yg x pkai bnda2 nie..

Norhafiza berkata...

=>RatuKebaya : tima kasih kak..tp No pun tak brp pasti gak nih..

=>kakIna : tu la pasal kak..dh berkurun2 kita duk guna nih..skang br timbul isu..

=>daddyZiyyad : No setuju sesgt tu dd..sepatutnya Kementerian Kesihatan kene huraikan kekeliruan tersebut..

=>kakSal : tima kasih kak..

=>niesz : kakNo pun tengah keliru gak nih..klo betul kene guna yg tradisional la..pakai tuala good morning hehe..

suri solehah berkata...

salam no..info berguna no,,terima kasih kongsi

Norhafiza berkata...

=>kakSuri : sama2 kak..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata...

wpun x terbukti lg tp kalau difikir ada logiknya..sy ada cerita pasal ni di http://inspirasihatcantik.blogspot.com
kalau zaman dulu jarang kita dengar orang kena kanser,fibroid,senggugut,endometriosis,cyst..tpsekarang penyakit tu semua jd lumrah..mungkinkah sbb tuala wanita yg dibuat drpd recycle paper? atau mungkin jugak sbb pencemaran alam sekitar (udara,tanah,air,makanan)? Kalau dikaji selalunya pakar akan kata x tahu punca utama kenapa wanita boleh dapat sakit tersebut..selalunya mereka akan kata disebabkan perubahan hormon wanita..kenapa hormon boleh berubah bentuk? mungkinkah bahan kimia spt dioksin yang boleh menyamar sbg estrogen dlm badan?

ainnoraini berkata...

selamat mlm...
tq dgn info ni...takutkannn...

sissyira berkata...

salam


erk....tak percaya la isu ni..huhuh

Norhafiza berkata...

=>rina : ada juga benarnya kan rina..ok nnt No p blog inspirasi tu ek..tima kasih rina..

=>ainnoraini : selamat pagi...sama2 ain

=>sissyira : salam dik...hehehe..takpe, kakNo just bg info je ni..tp kita kene beringat gak, tau sis..