Rakan Maya

Kenali No

Foto saya
Ipoh, PERAK
Anok TEGHANUNG kawen ANOK KLATE, umo 35thn, isteri RUSLAN DAUD, ibu 4org anak

THR Gegar Pantai Timur - Saluran Radio Pilihan No

Jumaat, 11 Februari 2011

MAAFKAN Mama Ya Dik..

Tadi No bace entri hany, sian lak hihi..nak baca kene p sana la ye..

No pun nak citte gak..

Alkisahnya dimusim raya tahun 2009. Hari raya biasalah openhouse sana sini dr pagi sampai malam. Seblah pagi p rumah jiran2 dlu. Lepas Zohor baru p yang jauh2. Asar di masjid jd tak balik rumah. Lepas magrib ada openhouse lagi. Tak pergi kang lain pula sebab dah dijemput. Ma dan Ayoh (klo kami tak balik semenanjung Ma dan Ayoh datang Labuan) nak balik mandi rumah jap sebab dh tak selesa dengan peluh. Rimas katanya.

Dalam kereta warning kat Nurul dan Faris sekejap je, sebab nak kua terus lepas ni. Farihin dan Fadhlan takyah mandi la.

Kua kete No tak mandi tp just basuh tubuh. Selesai yang patut panggil semua nak masuk kete tetiba Fadhlan takde!

Ma : Tido lam bilik kot..
No : Eh, bukan ngan Ma ke?..
Ma : Taklah..

Sebabnya sejak Ma dan Ayoh ada cucu2 selalu duk ekor tok nenek mereka. Sampai nak tido pun ngan tok nenek hehe..jadi No ingat ada ngan tok nenek mereka..

No cari dalam bilik takde gak! Semua jerit dan panggil Fadhlan! Fadhlan! Fadhlan..takde pun! masuk dapo yellek! bilik air no! atas loteng kosong! masuk bilik kakak pun sama..

Jangan2....detik hati No..

Betul!..Upanya dia tertinggal dalam kette..time tu umo dia 2tahun. Bila dah tutup kette Fadhlan tak pandai dah nak buka pintu. Lagipun kat luar tu gelap gelita.

Bayangkan dalam masa 30minit tu duk dalam kete dengan panasnya..buka2 dh menangis teresak2.. tersedu2..berpeluh2..lama sangat duk meraung tp sorang pun tak dengar huhu...

Lepas tu tiap kali naik kereta...

Fadhlan : Mama jangan tinggal Adik lagi ye...

Sayu je Fadhlan bagitau...

Aloooooo...siannya anak Mama...Mama minta maaf ye sebab Mama memang cuai sangat time tu..sume nak cepat jd dh kelam kabut..

Pada semua walau apa pun ingat la yang tersayang ye huhu..

Fadhlan
Ada lagi kes hampir sama dalam entri ni...sapa2 yang belum baca teringin nak baca sila la...

Kedian kes No pula..nnt No senang2 No kongsi yek..sekarang dapo time hehe..

11 ulasan:

mzhany berkata...

sian fadhlan, asyik kena tinggal je dia dgn mama dia.huhu igt lagi kes kt klinik tuh.sabo je la. len kali mam jgn tinggal fadhlan tau, sian dia...

niesz berkata...

fadhlan tu mcm name bf adik niesz..ehe..

sal berkata...

ala hai ciannya..
anak tu mesti fobia yaaa..
moga x akan berulang lagi dan menjadi pengajaran pd semua ..

Norhafiza berkata...

=>hany : kat klinik Faris, ni Fadhlan lak..aduyai

=>niesz : o ye ke, hihi..

Norhafiza berkata...

=>kakSal : a a kak, lepas tu dia cam fobia je takut kene tinggal..tp skang dh ok..dah besar dan boleh buka tutup sendiri..

Mat Ganu berkata...

kesian plk..nasib tak merajuk kn...hehee

Norhafiza berkata...

=>matGanu : sib baik gak tak majuk dik, huhu..

Daddy Ziyyad berkata...

Nasib baik dah malam!

Ada kes yang tertinggal dalam kereta, waktu siang...baby nya meninggal kerana heat stroke.

Norhafiza berkata...

=>daddyZiyyad : YA ALLAH..tu yg tak mo dengar tu...nauzubillah..

mzhany berkata...

owh sori sori tersalah. kes nye mam dia la ni pelupa, selalu tinggalkan anak hehehehe...

kena mkn kurma byk2 nih hehehe, ckp org hany pun sokmo la terlupa ;)

Norhafiza berkata...

=>hany : hehehehe....kene makan kurma dan kismis gak...agaknya sll minum air masuk semut kot huhuhu..