Rakan Maya

Kenali No

Foto saya
Ipoh, PERAK
Anok TEGHANUNG kawen ANOK KLATE, umo 35thn, isteri RUSLAN DAUD, ibu 4org anak

THR Gegar Pantai Timur - Saluran Radio Pilihan No

Selasa, 8 Februari 2011

No1 Andy Lau's Fans


Ini la lagu mula2 No 'jatuh cinta' ngan Andy Lau. Boleh nangis ooo bila dengar nak2 time dengar bunyi 'erhu' tu..wah, sedih sangat2..walopon No bukannya faham pon haha..

Masa No skolah rendah dlu entah camne No leh 'terpikat' ngan Andy Lau nih..(mungkin 'baka' moyang kuat lagi lam darah nih)..masuk skolah menengah bila dah ada duit poket mula la beli poster dan tampal kat dinding sampaikan syik kene bebel dek arwah mak huhu...

Mana taknya, dah tampal kat dinding tu manala Malaikat Rahmat nak masuk! tp time tu wat pekak telingan jek. Puas arwah bebel diam la sekejap.

Pastu No masuk asrama bila time balik je mesti 'licin' sume dinding..Kedian No pasang balik (memang bertuah punya anak!) sebab arwah tak buang..kesian kat anak bongsu dia kot. Arwah simpan dalam laci bawah katil No.

Masa kecik2 dlu citte hindustan2 tak main la hehe..cite Jacky Chan, Stephen Chow Shing Chi, Chow Yuen Fatt, Jacky Cheung, Leon Lai, Tony Leung errr sapa lagi r dah lupa tp muka dorang stil duk lam kepala lagi nih..

Gila punya pasal No simpan duit belanja sekolah beli majalah cina yg ada poster Andy Lau. Apa saja ada ANDY LAU sume No sapu. Koleksi kaset (tak mampu beli cd oo) jangan cakap la. Hampir tiap album No beli. Aduyai...

Scrap book berat jangan cite la...mak ai, dah la tebal. No binding buku lukisan yang beso tu saiz pe..entah A3 kot huhu..

Kemudian form3 No pindah sekolah p Selangor. Ramai kawan Chinese No jumpa. Apa lagi makin berkembang la hobi nih. No join Andy World Club. Dah 2x No jumpa beliau sebab attend gathering club time Andy Lau datang Malaysia..Waaaah...

soli looo..pic censored loooo

Sekarang hanya tinggal kenangan sebab bila kawen ngan Abang, Abang la PUJAAN HATIKU...semua koleksi No dah buang jadi abu sebab Abang tak suka (jeles kot). 

Walau bagaimanapun..terima kasih Abang sebab sikit sebanyak dah bimbing No jalan mana yang patut No pilih..dunia hanya sementara..AKHIRAT kekal abadi..

7 ulasan:

Daddy Ziyyad berkata...

walauweeyyyyyyyy..siap join club lagi tu...hehehheee...betul2 punya minat nih..

saya suka stephen chow tu..mmg lawak habis..
dan suka juga satu cina yg pernah berlakon watak Fey Mau (kalau u perasan la)..

mzhany berkata...

no, hany pun mint gak Lau Tak Wah nih. tp idok la mcm no kan...hehehe sgp tuh tgk konsert padahal sepatah haram tak faham kok. untill now hany suke dia, lakonan dia, persembahan kat stage mmg bertenaga ;)


no pernah baca tak ada sorg peminat tuh, dr malaysia jugak, punya fanatik kan, masa andy lau dtg malaysia, dia hadiahkan sepasang baju melayu, memang ngam ngam size andy lau nih, giler ar dia nya fanatik. andy lau pakai bj melayu tuh...

Norhafiza berkata...

=>daddyZiyyad : tu la pasal..minat punya pasal..err No tak ingat tp klo tengok muka mayb leh ingat lagi kot hehe..

=>hany : o ye ke hany, wah..kelas gitu!..No since kawen mmg dh tak amik port sangat..nak jaga ati Abang hehe..

Cik Ina minat Do do Cheng berkata...

tak menahan akak siap join club tu.Andy lau best gak.akak pun minat artis hongkong cam do do cheng ngan chow yong fatt.

Norhafiza berkata...

=>hehehe...tu la kakIna

bunga berkata...

bagus2..hahaha...minat bebonar tu..

Norhafiza berkata...

=>bunga : a a..time tu tak igt dunia huhu..