Rakan Maya

Kenali No

Foto saya
Ipoh, PERAK
Anok TEGHANUNG kawen ANOK KLATE, umo 35thn, isteri RUSLAN DAUD, ibu 4org anak

THR Gegar Pantai Timur - Saluran Radio Pilihan No

Selasa, 8 Mac 2011

EKSIDEN DINIHARI..

Pagi tadi on the way ke opeh Abang, jalan dah jem..uih, mesti ada eksiden ni sebab Labuan ni jarang beno jem nya..duk yut yut atas jalan..Abang tak putus2 tengok jam..

Tiba kat tempat kejadian...looooo, yang eksidennya jalan sebelah lagi (jalan balik umah) tp jalan tu ok je traffic nya macam takde pe2..cuma ada la kete moto duk parking sebelah jalan. Tengok orang duk meninjau ke bawah..agaknya menjunam ke bawah kot.

Alhamdulillah, sempat gak Abang sampai opeh tepat pada masanya.

On da way nak balik tu No sempat singgah la kat situ. Time ni baru agak ramai orang sket berbanding pagi tadi..

Katanya kejadian berlaku kira2 2-3pagi tadi, kes mabuk katanya (biasa la kat sini klo eksiden time cenggitu). Pemandu dan penumpang tak ada apa2.


Dengar cerita kete 'merc'..terbalik kuang gitu!


Ranap pago orang sib baik pakej murah je hehe..


Nampak tak kete (dalam bulatan) tu?..


Bermula dari traffic light ni la dia tak dapat kawal. Traffic light pun dh rosak tu. Sian pakcik baju biru tu kene tanam balik pokok bunga yang dah penyek. Traffic light antara Jalan Tun Mustapha dan Jalan Rancha-Rancha, WP Labuan.

zaman bila punya map la ni..

Sedang No duk snap2 gambo ada 1 guy ni tegur..

"U journalist ka?.."

Kelu lidah nak berkata hanya senyuman manis je No bagi sambil berlalu hehehe...ye la mana tak nya No sorang je duk sibuk2 snap gambo, pompuan lak tu..yg lain borak2 tepi jalan tu bincang isu hangat nih..

Ops! Nak tergelak pun ada. Jadi wartawan tak pe jangan jadi 'radio buruk' dah la kan..ish tak rela 'makan daging busuk'!..

Ada gak No cari berita pasal ni nak selit2..tapi takde pla..ala dah alang2 jadi journalist kan hehehe...tanya dorang tadi tak specific sangat jawapan..ada cakap camtu ada cakap camni..huhuhu

9 ulasan:

ayushida berkata...

wah....dah tukar bidang ye k no... hehehe.....

Cik Ina minat Do do Cheng berkata...

Biasalah blogger tegar No, cam akak gak, mana ada benda berlaku duk sibuk nak ambik gambar.sekarang akak dah bagi tugas ambik gambar kat suami.

Jem tu sebabnya banyak pemandu yang duk sibuk perhati kawasan kemalangan.mesti dorang bawak kenderaan slow slow.

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata...

pemandu tu selamat tak? hehe..oklah tu No jadik wartawan kawasan setempat..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata...

eh..catat lagi sekalilah..tak pasti komen td dah tercatat ke tak..

pemandu tu cane no? ok tak dia? jadik wartawan.. okla tu no..pasni rina pun ingat nak beli kamera kiki..salu pakai hpon je amek gamba..tak syok ahh..

Daddy Ziyyad berkata...

hahah...memang kalau kat lokasi eksiden, kalau usung dslr org anggap kita wartawan..

-jauh jugak tersasar kereta tu, nasib tak hentam rumah tu..

-biasalah, rakyat malaysia..prihatin dan suka menolong....TOLONG TENGOK sampai jem jalan..:P

Norhafiza berkata...

=>ayushida : hehe..skali skala ayu..

=>kakIna : tu la pasal, iya2 beno No parking kete tepi jalan hehe..

=>rina : pemandu dan penumpang tak apa2..mabuk punya kes

=>daddyZiyyad : hehe camera cap ayam je DD, mn ade bajet nk pakai dslr bagai..

-TOLONG TENGOK hihihi..

Pamie berkata...

haaaaa..gambar eksklusif..baru tau kak no ada upload..hehe..sy tak smpt tgk yang kete terbalik..malas nak parking tepi jalan..

memang skg dah renovate pagar belakang pakai bata..kesian dorang..baru2 ni pokok pulak tumbang..jalan tu lepas traffic light je pun..mesti slow kalau merah kan..tpi tengah malam mesti tibai laju tak ingat dunia..lampu hijau je..

Pamie berkata...

kak no,saya share link post kak no dalam blog sy ek?hehe..

No Lan berkata...

=>pamie : OK bereeees hehe...