Rakan Maya

Kenali No

Foto saya
Ipoh, PERAK
Anok TEGHANUNG kawen ANOK KLATE, umo 35thn, isteri RUSLAN DAUD, ibu 4org anak

THR Gegar Pantai Timur - Saluran Radio Pilihan No

Selasa, 1 Mac 2011

JOM Make Over Zaman Hitam Putih..

Hari ni No nak kongsi pasal make over pla..bukan makeup2 ya, tp tuk zaman2 lepas la..zaman itam putih. Nak tengok tak rupa kita di era 50an hingga 2000? hehe.. Sebenarnya ni dah lama dh time tu No takde blog lagi..kat dalam fb kengkawan pun ada dorang upload pic dorang. Tadi duk jenjalan kat album2 lama ternampak lak yg No dh edit simpan dalam tu.

K..ni contoh No bagi tp gambar Abang la ye. Sbb utama nak gambar ukuran passport atau ic. No pakai tudung jd tak sesuai la..nampak len macam bila kita setting hehe..


Bagi yang belum tahu boleh lah mencuba..

Caranya..


Klik START


Pilih PORTRAITS

1) Pastikan anda klik lam kotak tu
2) Klik UPLOAD PHOTOS
Klo guna use webcam tu boleh jg tp kualiti gambar kurang memuaskan untuk lappy No. 


1) Klik ADJUST/CHANGE IMEJ akan kua kotak tu..adjust la dengan menggunakan funtions yg ada tu..
2) Klik CONTINUE TO MALE PHOTOS klo pompuan klik yang FEMALE tu la hehe..


1) Pilih tahun yang anda kehendaki. No pilih 1954
2) Klik ADJUST/CHANGE IMEJ sekali lagi untuk memastikan gambar anda BENAR2 TERLETAK.
3) Dah puas hati klik SAVE/SHARE


Di sini ikut suka anda la nak SAVE ke SHARE..No pilih DOWNLOAD IMEJ dan akan disimpan dalam pc kita.

TADAAAA..


Hahahaha..ketawa besau bila No tunjuk kat Abang. yang paling sakit perut bila anak2 tak cam tu la bapak dorang hahaha..

Selamat mencuba bagi yang berminat..

Tiada ulasan: