Rakan Maya

Kenali No

Foto saya
Ipoh, PERAK
Anok TEGHANUNG kawen ANOK KLATE, umo 35thn, isteri RUSLAN DAUD, ibu 4org anak

THR Gegar Pantai Timur - Saluran Radio Pilihan No

Khamis, 3 Mac 2011

PAGI Yang Kelam Kabut..

"Mama, dah pagi ni..Dah cerah dah tu.."

Sayup2 dengar suara Faris memanggil..

"Eh, dah kol wape ni?" tanya No kebingungan
"6.30pg dah.."
"Aish, tak sedo bunyi jam upanye..." bisik No 


Pagi ni terlewat bangun, tengok2 Faris dan siap beruniform sekolah.. Kakak pula belum pakai uniform..

"Mama, sterika tak nyala la.."
"Pulak!...nnt kejap mama tengok.." Rosak rupanya..

Jadi al-gajah la kami pagi ni sbb syuruk 6.31pg...Kelam kabut gak dibuatnya..

Alkisahnya malam tadi kami syik berjaga sbb Farihin sakit perut. Sejak balik dari sekolah semalam dia makan biskut je kemudian tertido sambil tengok tv. Bangun kol 2ptg nangis2 sambil tekan perut..No dh bagi "Collimix" tapi tak jalan gak. Tido pun Farihin tak senang, kejap2 terjaga suh gosok perut dia jd termamai2 la pagi ni..

Fadhlan dah kes sterika rosak dan bangun lambat amik keputusan ponteng skali la hari ni. Abang pakai t-shirt p keje tapi bercoat haha..nasibla..

Husna pula terkebil2 tak pakai baju lagi..nangis upanya. Mesti malu nak pakai baju berkedut. Faris dah gosok malam tadi jadi selamat la dia. Katanya ada bunyi 'bzzzzzz' lepas dia guna. Tapi xde bau hangit lak..

"Abang anto Abe la sorg, Kakak nangis malu nak pakai baju kedut.." bagitau No 

Lepas antar Abang p opeh, terus ke klinik..masuk angin kata doc..dibekal 2 jenis ubat..


Doc pesan selalu amalkan minum Vitagen/Yakult atau seangkatan dengannya cz baik untuk usus kita.

Dari klinik terus ke Cosway cari sterika baru...Alhamdulillah ada lagi 2stok jadi No amik 1 dan 1keping lapik seterika-Sole For Iron



Seterika : 1RP=RM50
SFI : 1RP =RM10.90
(harga Sabah/Sarawak)




Farihin tertido keletihan..kesian dia, sejak sakit perut moyok je. Klo tak dia la yang suka usik adiknya si Fadhlan.

Semoga cepat sembuh ye sayang...kesian pla mama tengok...

5 ulasan:

niesz berkata...

cian nye die..hope die cpt sembuh yer..

ainnoraini berkata...

kak ain pulak pagi2 dah tension...mesin basuh meragam la pulak...

byk tension ooo...

Daddy Ziyyad berkata...

Ironing Aid tu memang jual kat Cosway aje ye? senang gosok baju, licin aja kan..


moralnya:
-kena gosok baju awal2..~hihi

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata...

ha..biasela tu..kalau dh terlambat mcm² hal lah pulak terjadi..

Piasara berkata...

"no..ank akk pun tak nak sekolah kalau baju tak iron,hari tu blackout kt kwsn akk ni..jenuh akk naik moto bwk baju skolah pi iron umah kwn akk yg dok tmn sebelah..
ishh2 si farihin tu sakit perut nape..sian dia.."