Rakan Maya

Kenali No

Foto saya
Ipoh, PERAK
Anok TEGHANUNG kawen ANOK KLATE, umo 35thn, isteri RUSLAN DAUD, ibu 4org anak

THR Gegar Pantai Timur - Saluran Radio Pilihan No

Selasa, 22 Mac 2011

RUTIN Ke Klinik

Semalam lepas sekolah No terus bawa Farihin dan Fadhlan ke klinik desa. Farihin sepatutnya bulan Feb lagi tapi nak No bawa sekali dengan Fadhlan senang sket nak jaga, sekali round je kan.

Bila ditimbang berat, nampak sangat kemerosotan perkembangan dorang.

Farihin 5tahun
Berat : 17.5kg naik 1.5kg dari tahun lepas.
Tinggi : 105cm berbanding tahun lepas setinggi 100.4cm.

Fadhlan 4tahun
Berat : 15kg berbanding tahun lepas 14.3. Tak sampai 1kg naiknya.
Tinggi : 96cm berbanding tahun lepas 90.7cm

Nurse cakap tak apalah selagi dorang aktif. Agaknya terlalu aktif sangat sampai terbantut berat mereka.

Tengok tu..tak duduk diam langsung...terbang sana berlari sini..

Sempat juga No merasa klinik lama ni. Fadhlan dan Farihin anak Labuan tau jadi dorang plate 15 dlm ic dorang.

Kos sampai berjuta tapi baru duduk dalam kuartes seminggu, tangki air terjatuh atas lantai. Pecah la bumbungnya. Nasib baik nurse dan bbnya selamat. Alahai...macam ni la ye kontraktor zaman skang..Tepuk dada tanya akal, malas nak komplain..

8 ulasan:

ainnoraini berkata...

nasib baik tak berlaku ape2 kat nurse tu ye...

mcm tu la..kantraktor nak untung byk..keselamatan org ramai..buat tak kisah..janji byk masyukkk...

halila Ibrahim berkata...

kak no.. umur tara2 nie.. memang berat badan anak2 turun.. ye la depa aktif main..main.. main..

tp tunggulah bila dah start sekolah .. depa dah agak kurang waktu main..makan n study.. badan naik balik la..

Lagi satu.. time umur tara2 nie.. depa mungkin jemu makan nasi je.. so kita la kena hari2 tukar menu bg depa selera makan...

Daddy Ziyyad berkata...

rajinnya u bawa anak anak ke klinik desa ya...hehe..

Norhafiza berkata...

=>kakAinNoraini : ya kak..mujur tak apa..terkejut jg dia tu..

=>halila : a a la kan..tp si Fadhlan mmg suka nasi..Farihin je suka main2..dorang main lebih dr makan..

=>daddyZiyyad : hehe, nak tengok gak perkembangan anak2 kita camne kan...

Cik Ina minat Do do Cheng berkata...

No , biasalah budak aktif.Cuba bagi dia makan appetton yang utk selera makan. Insyaalah mana tahu lepas ni selera dia bertambah. Dulu akak bagi Firdaus makan tu.

bobhandburry berkata...

Salam kunjung,

nice blog... ;)

Zu
http://www.zuwairiaiman.com

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata...

uish ngeri tangki jatuh..tp ms kecik dulu rina salu fobia masuk bilik air psl takut tangki jatuh..

bebudak camtula No..anak rina pun sama takmo makan..tp aktif..mana dpt tenaga tah..

jom..rina tag No:

JOIN BLOGLIST NELLY

Norhafiza berkata...

=>kakIna : hr tu ada doc bgtau suh cari appetton gak kak..tp kene cari yg ada vit Bkompleks, sini susah nak dapat stok cam tu..stakat yg biasa tu doc tu kata kureng sket..

=>bobhanburry : terima kasih sudi singgah ya..ok nnt No singgah sana lak..thx again

=>rina : tu la pasal rina..nasib tak trauma nurse tu, masih lagi nak duk sana..

ok, nnt No join ye..terima kasih byk2 rina..