Rakan Maya

Kenali No

Foto saya
Ipoh, PERAK
Anok TEGHANUNG kawen ANOK KLATE, umo 35thn, isteri RUSLAN DAUD, ibu 4org anak

THR Gegar Pantai Timur - Saluran Radio Pilihan No

Selasa, 22 Mac 2011

TERCABUT La Pulak!!!!

Ai yai yai...dia buat lagiiiiii..



Mula2 pintu penumpang seblah kiri..kali ke kedua pintu depan sebelah kiri (sebelah No la tu)..Nah, kali ni pintu dreba la plak. Kebetulan tuan dia yang buka..sib baik bukan giliran No yang guna hihi..

"Dah sampai masa dia la tu.." No cakap bagi sedap sket tuan dia tuuuu..

Hai, mentang2 la tak lama lagi dah nak gajikan..so dia pun nak berganti yang baru gak la. Masalahnya sparepart Ford susah la di Labuan ni. Dulu pernah tanya kat agen Ford dia nak rm350 tau yang ori..kemudian pergi kat workshop tanya kebetulan ada yang jenis proton 1ratus setengah tak silap. Tu pun bukan yang ori. Tukar je la 1 yang depan, yang belakang belum lagi la tu. Ni nak tak nak kene tukar juga la nanti. Tak kan tiap kali nak keluar je..buka cermin pastu buka ikut luar haha..

Macam ni kita klo guna kete import, naik sedap tapi bab ni la yang sakit sket. Ni klo ikut banyak dah nak kene tukar. Umo kete pun nak masuk 8thn bulan Ogos ni. Tapi barang sini mahal sangat. Hampir sekali ganda pun ada berbanding harga semenanjung siap dengan servis. Klo beli barang pastu suh dorang buat, ada banyak beza la juga. Tapi tiap kali turun KL selalu je Abang tak sempat nak servey kedai. Ye la, masa dah terhad pastu nak kene cari kedai lagi duk celah mana. Masa balik kg tahun lepas pernah tanya agen di Kota Bharu. Sume barang yang kita nak terpaksa kene order di KL dlu..pastu tak tahu bila sampai.. Kita dah la terhad duk kg. Nak tuko timingbelt pun kene order huhuhu.

Mmmmm, macam tu la kan kita, dah tua sket sakit situ la sakit sini la, terpele'ot sinun la...

7 ulasan:

Khamiza-Khalisha berkata...

hai itulah satu yang susah keta import,memang sedap seronok tp spare part payah + mahal sket(banyak) kannn...ehehheeh

sal berkata...

sabo jelah NO...dia mintak yg baru tuh...

YATZAKIE berkata...

sabo je lak kak..ni sume dugaan..^__^

suri solehah berkata...

salam no..macam2 masalahkan no dengan keta ni..akak yang guna keta tempatan ni lagi banayk cekadak..yg geram tu hantar servis pusat dia pun tech tak leh selesai masalah..

niesz berkata...

susah gak tu, xpe kak, nnti keta dah abis byr, tukar keta lain plak..heee...yg senang cri sparepart..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata...

ala mcm org tua jugak keta kan..tulang org tua dah rapuh..samalah ngan keta ye dok..

Norhafiza berkata...

=>khamiza-khalisha : hahaha..tau tak pe..

=>kakSal : tu la, tengah sabo la ni kak tp takde nye nak tuko baru huhu..

=>yatZakie : betul tu dik...dugaaaaan..

=>kakSuri : salam kak, tu la kan kak..dah tua ni mcam hal la dia..

=>niesz : takleh la niesz nnt tak mampu nak bayo tax dia waaaaaa..

=>rina : ye la rina kan, klo kita leh gak minum susu tinggi kalsium ye dak? hehe..