Rakan Maya

Kenali No

Foto saya
Ipoh, PERAK
Anok TEGHANUNG kawen ANOK KLATE, umo 35thn, isteri RUSLAN DAUD, ibu 4org anak

THR Gegar Pantai Timur - Saluran Radio Pilihan No

Rabu, 27 April 2011

Aksi Melampau (Bukan 18sx)

Ini antara aksi2 yang selalu Farihin dan Fadhlan buat time No duk masak.

No snap dari dalam bilik No..siap main belit2 wayar lagi hurmmm..

No snap dari dalam dapo No. Dorang panjat palang tangki air umah No..

Ni je sempat No snap sebab ikan dalam kuali, kang hangit pulak hihi.. Dorang ni pernah No 'tangkap' time Farihin naik sampai palang yang atas lagi satu tu. Berderau darah No bila tengok. Pe lagi terpekik cam tarzan la panggil "Faaariiihiiiiiiin...., turuuuuuun". Si adiknya, Fadhlan tu tak berani nak naik tinggi2.

Pernah sekali No tengok abis buah betik dia cucuk2 sampai keluar getah...mmm rosak abis buah tu huhu.. Bab patah2 kan daun tu jangan cakap la. Nasib baik skang dorang dah tak buah aktiviti mecantas pokok sebab No dah sound. Mmmmm tak berani dah nak buat lagi.

Time ni kawan dia yang jiran sebelah takde, klo tidak dia sebelah sini kawan dia sebelah sana masing2 duk bergayut sama.

Itu la kita kan sibuk2 duk dapo anak2 main entah apa2..peringatan juga kepada para ibu2 dan untuk diri No juga, sentiasa pantau la anak2 kita ya..orang kata malang tak berbau..dah terjadi menangis air mata darah sekalipun dah takde gunanya kan..

19 ulasan:

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata...

isk isk..budak lelaki mmg lasak kan No..ank rina yg dah beso tu pompuan jd tak lasak sgt..yg lelaki ni kecik lg tatau lah camna dah besar nnt..misti lasak jugak ni..

halila Ibrahim berkata...

palang apa tu .. tinggi nyer..

Norhafiza berkata...

=>rina : tu le pasal huhu.. rina kena siap sedia dari segi mental dan fizikal hehe

=>Fazz : palang tangki air tu hehe..

shah-kayrul berkata...

bebudak sekarang memang lasak nyer....

Farhana Jafri berkata...

btul tu.. slaluny kaum ibu ni biarkn je anak dorang main kt luar.. xtgk pun.. kite yg tgk ni rsau..

jemput singgah ANASAURUS :)

ainnoraini berkata...

budak2 lelakikan..mcm tu la ye...kemain lasak lagi ...bukan takut nak panjat2 tempat mcm tu..

kite yg kecut perut nengok aksinye tu kannn No...

So Shy Lady berkata...

salam no
hahaha aksi tlampau sungguh... kna pantau jugak kan. budak2 bukan fkir apa tau nak sronok aje. moga tde blaku kjadian yg t.elok ;)

YATZAKIE berkata...

hehe..kak no..tibe2 yat teringat masa yat kecik2 dulu..sblum mak pindah,rumah lama yat ade pokok mangga ngan tiang oren orang wat keje kontak tu..msa tu yat suke panjat semua tu..sampai mak selalu datang kejar ngan tali pinggang la kak..malu sangat time tu kak..hehe

Piasara berkata...

"budak2 laki memang lasak dia lain macam sikit no..tp kena tgk2 kan juga...risau takut jatuh..."

Ila berkata...

aksi anak jantan tu...hehehe
Jom Baca Kuatnya pengaruh kawan

~Nabilah~ berkata...

aktif btol budak2 ni... :)

ariana's berkata...

Adatlah anak bujang kata orang..nampaknya sambil goreng ikan sambil memantau anak2 ye No..! Akak semua anak dara so..lainlah cara " aksi terlampaunya" hehe..Seingat akak dorang masa kecik suka rosakkan alat make up akak dan main gunting rambut, sampai jadi macam rambut Temenggung Jugah..hehe

Daddy Ziyyad berkata...

bahaya tu No...

kombinasi tempat tinggi, main belit2 tali lagi..

MamaEma berkata...

budak lelaki meamng lasak kan... anak ema si adik tu lelaki...boleh gaduh jer dgn kakaknya yg lima tahun...

Ardini Humaira berkata...

hehe... nak join skaki la

yatie Awang berkata...

betul tu nor, sentiasa kena pantau, kalau terjadi sesuatu kita juga yg menyesal

wahida berkata...

anak2 lelaki mmg lasak kan Nor, anak2 saya pun cenggitu...panjat mcm dah terer je...huhu...

cikguden berkata...

bahaya tue main panjat2. budak2 macam tue la. suka sgt ngan aktiviti lasak. suka mencuba yang tak tahan tue.

Cik Ina minat Do do Cheng berkata...

No orang tua kata, biar dorang menangis, jangan kita menangis kemudian. nasib baik no. bahaya tu no.