Rakan Maya

Kenali No

Foto saya
Ipoh, PERAK
Anok TEGHANUNG kawen ANOK KLATE, umo 35thn, isteri RUSLAN DAUD, ibu 4org anak

THR Gegar Pantai Timur - Saluran Radio Pilihan No

Rabu, 13 April 2011

Patah Sudah...

Hari Isnin 2-3hari lepas No baring depan tv..lama2 mata pun layu dan No amik spek mata pegang dalam tangan. Bila bangun tu nak pakai..tetiba..



Time tu Abang p anto Husna dan Faris sekolah agama petang. Abang balik No bagitau dan mmmmmm cam biasa la sebab memang salah No pun tido sambil genggam spek.. Buatnya time tido tu duk mimpi yang bukan2..makin geram makin digenggam la nampaknya tp takde ingat pla mimpi apa2 hehe..

No diam dan terus amik glue gun konon2 nak lekat balik..hahaha.. Time duk terhegeh2 tu Abang datang..

"Mana dia nak lekat..tu bukannya kertas ke apa..mana leh lawan ngan glue tu..cepat siap kita p tukar frame. Frame je tau jangan duk layan sangat klo dorang mintak nak tuka cermin lak. Baru setahun je kan spek tu?"..pujuk Abang dengan lembut...dalam hati legeeeeeeee...

Cari 2kedai dan jumpa la yang ngam dengan cermin dan HARGA hehe..sibbaik ada diskaun 30% jadi dapat le RM166.
Gambo kecik tu spek baru.

Hai macam tu la..klo tak kes anak, mak pulak yang buat tak paham huhuhu..

Bulan Feb lepas spek Husna pun dan pecah cerminnya..kesnya Husna tengah tido. No dan Abang pun dah masuk tido..kemudian Farihin dan Fadhlan selongkar bilik kakaknya (dorang ni siang td dh tido jd mlm tu meragam la sket). Jumpa spek Husna dorang main2 letak atas kerusi kemudian terduduk. Lepas tu dorang tido macam biasa. Esok bangun pagi...apa lagi menangis la Husna..tanya dorang baru la pecah lobang..mmmmmm kene gak rm50 sebelah cermin tu.


13 ulasan:

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata...

giutlah No kan..rina pun pakai spek..lg ada anak kecik ni..asyik nak tarik je..

bobhandburry berkata...

Salam kunjungan.. singgah la ke blog saya ;)

bobhandburry berkata...

Salam kunjungan.. singgah la ke blog saya ;)

http://www.zuwairiaiman.com

ainnoraini berkata...

hai no...
mcm tu la kalau pakai cermin matekan..kene berhati2..

anak yg no2 tu pun dah nak kene tukar jugak tu...bertambah power agaknye...

kat rmh tu dia gan bapaknye jer pakai spek mata ni...

Norhafiza berkata...

=>rina : tu le kan..time dorg kecik2 pun kene berhati..bila dah beso2 ni kurang beringat la pla..

=>bobhandburry : ok insyALLAH No masuk ke sana..

=>kakAinNoraini : family No dr 6org, 3dh pakai spek..harap2 yg 2ni takde menurun la ek..tp doc kata kemungkinan sbb baka ada...

Daddy Ziyyad berkata...

Harga spek sekarang ni mmg melampau kan..rasa mcm tak logik. Frame aja dah boleh cecah 300-400..tak masuk cermin...

Saya pakai spek time malam aje.
Selalunya 10-12 jam pakai contact lens..senang..tak pecah/patah..:P

Norhafiza berkata...

=>daddyZiyyad : betul tu..kos makin naik..klo kelas rm100kebawah mcm yg husna punya tu..stok lame hehe..ada gak teringin nk pakai lens tp Abang tak bagi...

halila Ibrahim berkata...

Saya pakai spek time drive je.. terutama malam.. pasal silau sangat2..

sal berkata...

nampak macam berwajah baru dan ceria..

kak sal pun bilalah nak tukar spek..tak sempat2 singgah kedai..dpt lalu je..

YATZAKIE berkata...

sabo la kak..dugaaan..hehe

mzhany berkata...

huhu skrg dah tak hijau eh frame spek.hihihi

Cik Ina minat Do do Cheng berkata...

no cermin mata yang kat atas tu cam akak punya. comellah no ngan cermin mata baru.akak ni pakai cermin mata sebab silau kuat,, tapi selalu tak pakai, bila pening baru pakai.cam rimas pakai spek.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) berkata...

salam..tq tinggalkan coment di blog saya & saya terpilih sebagai pemenang tue. aahla baru saya perasan saya join GA tapi terlupa nak jadi folower. takpe mungkin rezeki orang lain.