Rakan Maya

Kenali No

Foto saya
Ipoh, PERAK
Anok TEGHANUNG kawen ANOK KLATE, umo 35thn, isteri RUSLAN DAUD, ibu 4org anak

THR Gegar Pantai Timur - Saluran Radio Pilihan No

Selasa, 26 April 2011

Penangan MAHARAJA LAWAK Akhirnya


Sedang duk lepak depan tv..

"Mama, ce tepon Astro suh masukkan MUSTIKA" 
Sebab bil Astro atas nama No cuma Abang yang bayo hehe..jadi No yang kena tepon.

Dlu No pernah langgan MUSTIKA dalam 2-3x gak tapi takde cite yang best pun. Jadi kejap ON kejap OFF. 

Lepas mengurat berborak sikit sebanyak dengan en.Operator. Tutup je tepon dah boleh tengok pakej MUSTIKA. Kejap beno.. Skang No dah tak jeles2 lagi bila baca entri Hany dan Rina pasal ni Takpe la lambat sket pun kan hihi..

Hehehehe..tersenyum simpul No dibuatnya apabila usaha No telah berjaya. Mau taknya, sebelum tu No rajin mendownload siri tiap2 peserta yang No dan Abang minat lam lappy ni. Mak ai..lambat beno nak siap. Klip dalam 6-7minit tapi klo tenet buat hal 15minit sabo menanti huhu.. Pastu time tengok kena pasang tinga kuat2 cz lappy No takde speaker tambahan. Kena pula dengan si Farihin dan Fadhlan duk gelak ketawa time dorang main...aisssh, saboooonyeeeee.. Time tu tak terpk yang tv No tu boleh connect dengan lappy ni haha..wayar dia masih tersimpan dalam kotak tu, tak pernah guna pun.

No pula jenis bukan meminta2. Entah la, rugi kan? Tapi rasa tak sampai hati nak minta itu ini. Cukupla anak2 yang minta2 kat bapak dia. Kadang2 bila berkenan tapi barang tu agak mahal sket No pendam je. Klo nak juga kumpul duit sendiri. Tapi bila Abang bagi No amik je..lagi RUGI klo tak amik hehe.. 

Kat Labuan ni klo kita tak pasang Astro maknanya kita tak dapat tengok tv la jawabnya..kejam kan? Mula2 No sampai sini dalam Julai 2004, barangan dan perabot 3minggu baru sampai sini dari KL. Jadi mana yang kecik2 tu No beli la..macam tv ada kawan bagi pinjam, nak beli kita dah ada kan membazir pula. Kenangan mula2 tengok tv hanya dapat siaran Brunei dan TV1&TV2 sahaja. Tapi bila sampai tv No tak dapat nak cari channel baik auto mahupun manual. Dalam 3bulan juga la tak tahu perkembangan dunia hehe. Kemudian nak tak nak terpaksa la langgan Astro. Ingat lagi time tu caj pemasangan RM 199.

Cuma No rasa tak berbaloi la sekarang sebab kita bayar mahal2 tapi iklan sama naik. Harap ada pihak perlu tanggani segera. Tambahan sekarang kami dikenakan caj 6% untuk gov tax. Klo boleh dah bayar mahal2 iklan2 tu tak perlu la ya..baru la BERBALOOOOI..

14 ulasan:

Daddy Ziyyad berkata...

Astro ni saya tak suka sebab melampau sangat ulang ulang cerita yg sama...kita faham lah perlu pengulangan, tu konsep tv berbayar..tapi dah melampau sangat ulangan nya..

TV Brunei cerita dia best2 tak?

Norhafiza berkata...

=>daddyZiyyad : betul tu tp dah terpaksa langgan kan..cite brunei not bad juga..mcm drama tv1&tv2 hehe..yg pasti sume pelakon pompuan pakai tudung..No dh jarang dah tengok skang sbb susah nak masuk channel, kena ada area tambahan..Dalam keta No suka dengar radio brunei sbb banyak ilmu agama dia sisipkan tak macam radio kita..pagi2 ada tazkirah..lebih kurang macam radio IKIM la..

YATZAKIE berkata...

bestnye tengok tv ade astro,kak no..rumah yat belum ade astro lg..abg ade bgtau nak masukakn astro tuh..tp lom ade rezki lg kan..mgkin pindah rumah baru ni nanti i'Allah adela astro ni..huhu

ainnoraini berkata...

tak pernah lagi langgan astro mustika tu..ade yg kate ok..ade jugak yg kate tk berapa ok...

raja lawak hari tu kak ain tengok kat utube jer...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata...

astro ni takda persaingan tu psl sesuka hati dia nk kenakan cukai la apalah..tp bestlah No kan lps ni dah boleh tgk Maharaja Lawak hehe

Kakzakie berkata...

Kakak memang tak ada astro lagi dan belum ada niat nak langgan No.

Tak tahulah bila nak-anak dah besar kelak...

fahmimustakim berkata...

ngeh3..sian Kak No..ini lah Labuan..haha..dulu2 tahun 90 an boleh tgk TV3 lagi..bila dah ada astro,dah tak dapat dah..neway,selamat menonton Maharaja Lawak secara live kat warna.. ;)

Piasara berkata...

"hehehhe..no,akak sejak buang astro tu gambar mmg terok..tapi lps pasang arial beli RM60 jer..gambar cantik sgt..akk tgk maharaja lawak kt you tube jer..itu pun tgk jambu,jozan dn nabil jer.."

mzhany berkata...

No, TAHNIAHHHH! kerana berjaya jugak akhirnya, pasni bleh r kita sama sama gelak tgk ML, no kt labuan hany kt Selangor;)

a'ah betol tuh no, tp dgr br ni kt parlimen ada menteri usulkan supaya kurangkn iklan kalau tak silap sbb org dh byr kan kt astro, dia nk buat iklan ape lagi. mmgla iklan tu berbayar, tp kita ni mmg duk byr sokmo, tak difikirnya kan

cikguden berkata...

memang hebat penangan maharaja lawak nie.

Cik Ina minat Do do Cheng berkata...

kadang-kadang orang guna astro nak kasi tv dorang gambar cantik.tapi masalah kalau hujan, langsung tak boleh tengok. masa first astro keluar akak ada pasang masa tu kalau nak masuk kena bayar RM800. dah lama akak stop, sebab tak nengok.

ariana's berkata...

Akak malas nak berebut ngan abang..dia asyik nak tengok movie je..Tv lain ada, tapi takkan nak tinggal dia dan tgk sorang2 pulak..hehe..

sal berkata...

astro oh astro..
teringat,semalam ada promosi lagi..tambah pekej dan tambah bayaran..mrk tel...malaslah ..yg ada pun tak tertengok ye..

Nora berkata...

betul tu... dahlah kena tax, iklan banyak... saje jek astro ni pk untung dia jek