Rakan Maya

Kenali No

Foto saya
Ipoh, PERAK
Anok TEGHANUNG kawen ANOK KLATE, umo 35thn, isteri RUSLAN DAUD, ibu 4org anak

THR Gegar Pantai Timur - Saluran Radio Pilihan No

Selasa, 5 April 2011

PISANG Salai


Sapa suka Pisang Salai..meh kita makan reramai...joooooom.. 

Sebenarnya pisang ni Abang kirim dengan staffnya yang nak balik JB time cuti dlu. RM4 untuk 500g tp No balik timbang dalam 530gm juga. Macam ni la kan, berniaga tak kedekut. Mudah2an perniagan beliau bertambah maju...amin..1kg (2pek) gak Abang kirim. 

No memang suka sangat makan pisang salai ni. Aroma dia tu...perghhhh menusuk di kalbu la..bau salai tu betul2 buat No kecur..mmmm..2pek (1kg) untuk 2hari dan liciiiiiiiin..

Dlu ada kawan No nama kakLinda, orang Pontian pernah stay Labuan dalam 1 1/2tahun rasanya..klo kakLinda balik kg No kirim la dengan dia hehe..sampaikan bila dia balik semenanjung tetiba dia tingat kat No bagitau dia ada post barang. Tunggu2 tengok dia poskan Pisang Salai untuk No...waaaah..terharu betul No..TERIMA KASIH ya kakLinda..

Agak2 kan..klo kita beli pisang dan kita salai sendiri jadi tak?..anda pernah buat tak?..

9 ulasan:

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata...

No suka pisang salai yer..cubalah buat No. Rina kurang gemar sgt..mcm terbakar baunya..Rina lg suka pengat pisang atau cekodok hehe

halila Ibrahim berkata...

No n Rina.. saya tak pernah rasa n tengok pun.. teringin la pulakk..

ariana's berkata...

lama dah tak makan pisang salai..terkenang kat arwah nenek dulu, yang gemar sangat ngan pisang salai ni..rasanya anak2 skrg dah tak begitu gemar dah..sbb banyak sgt mknn lain..huhu..

suri solehah berkata...

salam no..wah..lama tak jumpa pisang salai,,terliurlah pulak

Piasara berkata...

"sedap...anak2 akak kalau beli ni suka sgt,mula2 tak suka konon kalau nak beza ngan kerepek pisang tu..tp tak sedar dh sebungkus selesai..hehehe,nak buat sendiri tak reti la pulak.."

p/s:akak pun ada habit mcm no..bila beli mknn ringan mcm kerepek2 tu mesti balik tu nak check..timbang semula..

ainnoraini berkata...

dah lame tak makan pisang salai ni..selalu makn kerepek pisang jer...

nak buat sendiri lagi la..tak pandai...

Daddy Ziyyad berkata...

Pisang salai ni memang glamer di kawasan Air Hitam, Johor. Dulu kalau saya nak balik JB, selalu singgah Air Hitam ni

Cik Ina minat Do do Cheng berkata...

sedapnya no, akak peberet ngan pisang salai ni. campak sikit no.rasa terbau aroma pisang salai kat sini.

sal berkata...

pisang salai memang sedap ..
makan macam tu pun sedap..
goreng dgn tepung pun sedap dan rangup..
dah lama tak makan ,huhu...