Rakan Maya

Kenali No

Foto saya
Ipoh, PERAK
Anok TEGHANUNG kawen ANOK KLATE, umo 35thn, isteri RUSLAN DAUD, ibu 4org anak

THR Gegar Pantai Timur - Saluran Radio Pilihan No

Jumaat, 6 Mei 2011

Cara Buat Watermark Guna Photoscape

Kali ni No nak share la camne nak buat watermark. Ada adik No sayang minta tolong dengan No dlu tp No ajar secara tak langsung dalam kotak komen hehe..semalam terbaca pula entri yang beliau belum dapat lagi nak buat. Ok pada adik yang No sayang2 ni dan semua yang belum ada, mula2 kena download Photoscape dlu di sini (free je tau)..No dapat tau pasal ni daripada Hany..dan ada No buatkan khas entri  Tengkiu Hany. Dalam entri tu ada beberapa lagi tutor yang No dapat. Sila la godek2 ya.. Kalo nak tau Hany la yang menjadi semangat untuk No. Terima kasih Hany.


No pilih yang No bulatkan tu..ikut je arahan dia klik RUN.. Proses akan mengambil masa kira2 1jam setengah-2jam mengikut kadar kelajuan masing2. Ikut sahaja arahan yang diberikan.


Bila dah siap nanti akan keluar simbol macam ni kat desktop kita. Nak buka sila klik simbol tu ya nanti..

Ni la rupanya ya..nak buka album klik EDITOR..pilih album dan gambar yang kita nak..

Pilih no1,2,3,4 dan save 5. No4 tu No jarang guna.


Yang ni No guna no1..no2 tu pun boleh guna juga tau..taip perkataan yang kita mahu..godek2 design yg kita nak dalam tu..'hasil' akan dipaparkan. Dah puas hati klik OK. Kemudian klik SAVE nanti akan keluar kotak just klik OK. Klo kita nak KECIK ke BESAR ke, CONDONG ke atau NAK ALIH P MANA2 just heret dan adjust kursur tu je.

Ni la hasilnya bila No tak godek2.

Klo nak mencuba WATERMARK yang canggih manggih lagi boleh la pergi ke umah Puan Bee ya. No pun baru je semalam dapat ilmu baru. Terima kasih ya Puan Bee.

SELAMAT MENCUBA..



2 ulasan:

halila Ibrahim berkata...

ooo ... ok..ok.. nak try.. terima kasih yea !!

sha Nomei berkata...

sis..bgus amat info nie..sha da try..ske2..