Rakan Maya

Kenali No

Foto saya
Ipoh, PERAK
Anok TEGHANUNG kawen ANOK KLATE, umo 35thn, isteri RUSLAN DAUD, ibu 4org anak

THR Gegar Pantai Timur - Saluran Radio Pilihan No

Selasa, 10 Mei 2011

Nak Abiskan Stok Ke?..& Peluang Kerja Off Shore

"Buka lah, tadi Abang dapat..benda apa entah dalam tu" sambil mengulurkan 1kotak silver kepada No.

No buka..rupanya


Oooo...ada kertas stiker, pen dan kertas nota. Ok la boleh la guna untuk conteng2 memo kan. Erk nak tulis memo apanya No bukannye keje opeh hehe..takpe la, mana tau klo Abang tepon nak tinggal pesan ke apa ke kan..hentam je la..

Di bahagian depan siap ada dairi yang 1st time No tengok..No belek2, godek2 camne nak guna...aish, pening takleh lagi tarikhnya..

Abang datang buat pun sama..

"Looooo tarikh dah lepas rupanya..ni haaaa.."

Cara guna just tolak slide tu kiri dan kanan.

Anda perasan tak yang tu untuk tahun 2009 dan 2010??? Hahahaha..ketawa beso No dibuatnye..nak abihkan stok upenyeeeee.. Yang tertera adalah untuk bulan 1&10, 2009 dan bulan 4&7 untuk tahun 2010.

Tapi sebenarnya tujuan syarikat tu datang labuan adalah untuk pengambilan pelajar. Amat sesuai untuk kerja2 cari gali. Pelajar2 semua akan belajar di Kemaman, Terengganu. Gaji basicnya pun lebih RM2K bila dapat kerja nanti dan memang berbaloi la sebab untuk diploma pun cajnya macam nak amik ijazah di IPTA. Ai..takkan takleh buat yang baru kot hehe..

Sapa yang berminat nak keje 'off shore' nanti ni le la lawat http://www.reti.edu.my/ untuk mengikuti kursus2 yang telah disediakan..

15 ulasan:

Puanbee2 berkata...

haa bee tk kerja jugak tp ada buku tau , utk bee tulis apa2 kerja online , password blog n tajuk2 entri yg terlintas di kepala nih hahaa

http://puanbee.com

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata...

Rina dah sihat lps mkn ubat gastrik semalam..rina tak leh minum teh o mcm No buat tu..tambah beranagin perut..sakit x leh ckp..

Sticker tu kalau rina buat tulis barang dapo abeh..hehe

kerja off-shore loaded tp kena tahanlah berbulan² duk tgh laut..mau muntah hehe

Norhafiza berkata...

=>puanBee : hehehe, jap lagi jd bahan contengan anak2 la tu hihi..

=>rina : oo gastrik upenye..kena makan ubat dia la kan..betul tu, klo minum teh lagi la masuk angin..yg teh pekat tu untuk cerryberry je hehe..

a a la kan..ok gak tulis barang dapo hehe..biasa No conteng kat whiteboard je hihi..

qemaishak berkata...

Xleh buat catatan di buku, mesti hilang punya..nasib ada blog ni je haa kalau tak memori lam kepala je la tapi ingat tak ingat je pun hehe

Khairul Hakimin B. Muhammad berkata...

huhu.. :))

Kakzakie berkata...

Gunakan notebook dan pen yg ada. Kalendar abaikan je....:)

Daddy Ziyyad berkata...

kerja offshore ni mmg lumyan..adik ipar saya pernah kerja dgn company Schlumberger..dan kini dgn ExxonMobil...

halila Ibrahim berkata...

kalau saya dapat saya akan guna untuk catitan note n tulis2 .. macam tulis2 barang macam Rina jugak .. tapi mmg saya ada Buku Note sendiri, diary sendiri yang mmg sy guna terutama bila dah ada blog ni..

ariana's berkata...

Best juga keje off shore , kumpul duit banyak2..tapi bab menanggung rindu tu lah siksa sikit kan No..:)

fotolumayan berkata...

x penah gi offshore.. uhuhu, tp penah gi labuan

munna berkata...

tak kisahlah yg lama...klu free best je ...

sal berkata...

terimakasih atas info..
nk juga tengok iklan keja tuh..

wahida berkata...

best je keje offshore ni kan...lumayan tu!!

~izan~ berkata...

ok je memo pad tu..bley guna tu tepek2 pesanan kat peti ais hehe...

keje offshore mmg nmpk besar hasilnyer tp mungkin berbaloi dengan risiko dan pengorbanan mereka.tinggalkan kami semua berbulan2.asben izan hampir 10tahun keje offshore...rezeki di laut sana...d

Cik Ina minat Do do Cheng berkata...

keja cam tu lumayankan. tapi akak nak suruh anak lelaki tak sampai hati, takut berjauhan.