Rakan Maya

Kenali No

Foto saya
Ipoh, PERAK
Anok TEGHANUNG kawen ANOK KLATE, umo 35thn, isteri RUSLAN DAUD, ibu 4org anak

THR Gegar Pantai Timur - Saluran Radio Pilihan No

Khamis, 12 Mei 2011

Terbakar Dek Kepanasan..

Minggu ni memang panas membahang kan?.. Di Labuan ni pun tidak terlepas dek kepanasan. 2-3hari lepas pun di kawasan No berlakunya hutan terbakar. Namun hari ini baru No berkesempatan untuk berkongsi bersama anda.

Gambar ni No ambik selepas balik hantar anak tadika kira2 jam 7.30pagi. Tapi tup tup...ZREEEEET...bateri abis daaaaa..kemudian balik mengecas la jawabnye..

 Tempat yang sama macam gambar di atas cuma kedepan sket. 

Ohya, time No nak keluar amik Husna dan Faris kira2 jam 12.15tgh, No ternampak kepulan asap. Ada yang terbakar lagi.

No berhenti sekejap..tapi takleh lama sebab asap dan abu masuk mata daaaa...No pun U-turn balik sebab angin hala keluar...

Tengok tu...api masih menyala..

Alhamdulillah..time No balik umah kira2 jam 12.30tgh, pihak bomba dah datang untuk memadam kebakaran. Tahniah kerana cepat bertindak..


Gambar di bawah ni pula kira2 jam 2.30ptg, time balik hantar Husna dan Faris p sekolah agama. Sebenarnya kiri kanan dah terbakarnya..


Kesan terbakar..


Tapi petang ni cuaca kembali redup. Jadi sejuk la sket..ALHAMDULILLAH...syukur nikmat yang kita pinjam ni walaupon sekejap cuma..


Pe2 pun jom kita sejukkan diri kita dengan makan semangkuk bubur kacang hijau. Ni semalam punya No buat kemudian masukkan dalam peti ais..tapi terpekat la plak. Terlebih biji sagu la tu..mmmmmmm...apa yang penting....

"Cedap la Mama..ici (kacang) dia pun cedap..adik cuka" komen Fadhlan...

Kalo bungkus2 masukkan dalam plastik aisrim ni sedap kan?.. Makan sejuk2 masuk kerongkong...peeergggghhh...


17 ulasan:

~izan~ berkata...

sedap tu bubur kacang hijau tu..buat aiskrim lagi sedap panas2 ni hehe...hutan terbakar pastu jerebu plak...hmm mcm2 bila cuaca panas ni kan..sbr je kita ni menunggu hujan rahmat turun...

fahmimustakim berkata...

serius panas di labuan ni..tak boleh duduk lama2 d luar..mental tercabar..huhu..kak no, gambar tu di mana? dok pikir2 tak dapat cam, haha..bukit kuda ka? atau jalan bedaun ka?

ariana's berkata...

Kat Kuantan, alhamdulillah, dah hujan petang semalam sampai ke pagi tadi, so cuaca dah nyaman dah sikit..
Sedapnya bubur kacang tu..teringat mkn aiskrim kacang tu masa kecik dulu..mmg best:)

mzhany berkata...

skrg mmg panas kan no. tido malam mcm lepas jogging je, berpeluh sakan. eh eh bubur kacang tu kalau masuk peti ais...fuhh nikmatnya makan time panas panas ni kan...

Norhafiza berkata...

=>izan : tu ler, plastik pun yellek huhu...moga2 ujan rahmat bakal menyusul..

=>fahmimustakim : area kerupang dik hehe..

=>kakNa : alhamdulillah, sejuk la sket kan kak..

mmmmm bestnye..tringan zmn budak2 dlu..

Cik Ina Do do Cheng berkata...

Terlampau panas , pokok tu terbakar sendiri kot.hari ni baru hujan sikit kat port klang ni No.Sedaplah sikit nak tidur. betul tu no, bubur kacang hijau buh dalam pelastik sekerim, kasi sejuk , sedap makan time cuaca panas ni, berulang nampaknya ke esbok.

tiefazatie berkata...

kakNO..labuan mmg panas kan..lg2 nie musim panas..lg la panas..adeh..sabo je la..cam kenal ja mana yg tbakar nie..hee

btw kakNo..best tue bubur kacang ijau tue wat aiskrim msia..hihi

So Shy Lady berkata...

salam no,
lmbat plak bkunjung due to blogger prob smalam kan.
kpanasn yg amat ye labuan. sib baik tde prkara lbih buruk blaku.
ais krim bubur kcng feveret ms kcik tuh heheh

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata...

ni haritu baca tp x boleh komen..sekarang dah hujan kat johor..kat labuan panas lagi x? kalau panas mmg mudah terjadi kebakaran hutan camni..bubur kacang buat den terlior walaupun skang ujan..

munna berkata...

Akhamdulillah..cuaca kat temerloh ni..dah sejuk..petang2 hujan turun...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) berkata...

wahhhhhhh hutan pun siap tebakar sbb panas sangat kan..mmg panas..anak2 ila sampai dmm2

azila berkata...

KakNo..eskrem kacang tu feveret zla time kecik2 dulu..huhu..best kan???

Norhafiza berkata...

HARAP MAKLUM INI C&P DARI EMAIL

=>izan telah meninggalkan ulasan baru pada catatan " Terbakar Dek Kepanasan.. " anda:

sedap tu bubur kacang hijau tu..buat aiskrim lagi sedap panas2 ni hehe...hutan terbakar pastu jerebu plak...hmm mcm2 bila cuaca panas ni kan..sbr je kita ni menunggu hujan rahmat turun...

Norhafiza berkata...

HARAP MAKLUM INI C&P DARI EMAIL

=>fahmimustakim telah meninggalkan ulasan baru pada catatan " Terbakar Dek Kepanasan.. " anda:

serius panas di labuan ni..tak boleh duduk lama2 d luar..mental tercabar..huhu..kak no, gambar tu di mana? dok pikir2 tak dapat cam, haha..bukit kuda ka? atau jalan bedaun ka?

Norhafiza berkata...

HARAP MAKLUM INI C&P DARI EMAIL

=>mzhany telah meninggalkan ulasan baru pada catatan " Terbakar Dek Kepanasan.. " anda:

skrg mmg panas kan no. tido malam mcm lepas jogging je, berpeluh sakan. eh eh bubur kacang tu kalau masuk peti ais...fuhh nikmatnya makan time panas panas ni kan..

Norhafiza berkata...

HARAP MAKLUM INI C&P DARI EMAIL

=>Cik Ina minat Do do Cheng telah meninggalkan ulasan baru pada catatan " Terbakar Dek Kepanasan.. " anda:

Terlampau panas , pokok tu terbakar sendiri kot.hari ni baru hujan sikit kat port klang ni No.Sedaplah sikit nak tidur. betul tu no, bubur kacang hijau buh dalam pelastik sekerim, kasi sejuk , sedap makan time cuaca panas ni, berulang nampaknya ke esbok.

Norhafiza berkata...

HARAP MAKLUM INI C&P DARI EMAIL

tiefa telah meninggalkan ulasan baru pada catatan " Terbakar Dek Kepanasan.. " anda:

kakNO..labuan mmg panas kan..lg2 nie musim panas..lg la panas..adeh..sabo je la..cam kenal ja mana yg tbakar nie..hee

btw kakNo..best tue bubur kacang ijau tue wat aiskrim msia..hihi