Rakan Maya

Kenali No

Foto saya
Ipoh, PERAK
Anok TEGHANUNG kawen ANOK KLATE, umo 35thn, isteri RUSLAN DAUD, ibu 4org anak

THR Gegar Pantai Timur - Saluran Radio Pilihan No

Jumaat, 17 Jun 2011

Anda Tanya No Jawab..



ANDA
yeah yeah no nak pindah perak, tapi Labuan bukan best ke?akak tak tahu plak yang ko bercadang pindah ke Perak.
Oleh Cik Ina Do do Cheng pada Wordless Wednesday Part2.. Berita Gembira..ALHAMD... pada 11/06/17


NO
Labuan memang best kakIna..tapi kami dah merantau 7tahun kak..bila HQ offer, kami pun apa lagi..SETUJU la hehe..memang bercadang dan berhajat sangat nak balik Semenanjung seperti yang No cite dalam entri Takde Harapan dan Balik Semenanjung

ANDA
wah,lepas ni balik semenanjung lah ek..ingatkan memang orang sabah
NO
hehe Ila..tu kat atas tu kakNo dh cite ANOK TEGHANUNG KAWEN ANOK KLATE..kakNo Trg Abang Klate hihi

ANDA
no seronok dapat balik sjung ye...tahniah..pasni ajak abg jln2 ke langkawi ye
NO
terima kasih kak..insyALLAH, dah sampai Tanah Semenanjung kami memang berhajat nak bercuti di sana..insyALLAH panjang umo murah rezeki kita jumpa ya kakSuri

ANDA
Alhamdulillah... kak no.. bila nak pindah tu ??? best la.. pasai pindah kat Perak... saya pun tumpang seronok..

Alhamdulillah. bila tu kak? mesti hepi sgt2...

NO
terima kasih Fazz dan Izan..kata Abang nak extend lagi 2minggu..maknanya dalam pertengahan bulan Julai..apa yang pasti nak berpuasa di Semenanjung..insyALLAH..

ANDA
Wahh..Alhamdullilah...berpindah ke Perak lah ya lepas ni.... SSM tu apa ya?

NO
Terima kasih DD, Ya destinasi kami seterusnya di Ipoh Perak. SSM singkatan dari SURUHANJAYA SYARIKAT MALAYSIA adik bradik KPDNKK..Tapi jangan tanya nak buka company kos daftar berapa ek sbb No tak tahu hehe..sila lawat laman ni http://www.ssm.com.my/

ANDA
No... kalau beli kereta pulak macamana ye? Contohnya Honda City di sana berapa agaknya? Saje kakak nak compare dgn Semenanjung. Hahaha....
Oleh Kakzakie pada Jawab Komen Anda pada 11/05/31

NO
Kereta sini memang murah2 kak tp syarat kena lebih 5tahun la..kalo tak kena bayo tax dia tp stil murah dr semenanjung..No terlupa nak servey harga. Tengok kakZakie punya soklan ni br No igt. Tapi Masa kawan No datang Labuan dlu dia kata MURAHNYA HONDA CITY..LEBIH KURANG SAMA HARGA DENGAN MYVY DIA KATANYA..

ANDA
KakNo..bukan ker perfume pon murah gak kan?hehhe
Oleh azila pada Jawab Komen Anda pada 11/05/30

NO
Ya, betul Zila..memang murah tapi kakNo takut nak beli..takut2 terkena yang FAKE huhu..sini kena yang PAKAR baru leh beli sebab dia bau dh tau yang ORI atau FAKE

ANDA
Kak No betul ke henset murah kat Labuan ... nak order bleh .. sony erisson C905 cybershoot ..2nd pun tak pa... ni en.suami sy tanya ??? berapa harga kat sana ??? kalau murah nak order
Oleh halila Ibrahim pada Jawab Komen Anda pada 11/05/30

NO
Nanti kakNo tolong tengok2kan ek..esok lusa kakNo p servey la ya. Tapi sepanjang kakNo p KK br2 ni..di sana lagi MURAH la Fazz..beza sangat!!

ANDA
dah balik dari holiday Ye No..Tentu penat tapi seronok kan..!:) Mcmn keputusan tilawah Husna?

NO
Husna hanya berjaya mendapat saguhati je kak. Setakat ni WP Labuan belum lagi pecah rekod membawa balik sebarang pingat. Belum ada rezeki kami lagi.

Kepada DaddyZiyyad dan KakIna yang nak datang bercuti ke Labuan No mohon maaf sebab No tak dapat nak bawa DD dan kakIna pusing2 pulau nanti..InsyALLAH kita jumpa di Semenanjung ya.

7 ulasan:

halila Ibrahim berkata...

haha... tak mau tanya dah... nanti kak no buat entri..

Norhafiza berkata...

hahaha..aduyai Fazz..takde mende la..ok je tu hehe

ibnubaba_04 berkata...

nk tanya tapi x tau nk tanya pe..hoho

~izan~ berkata...

oo tgh sibuk2 kemas la yer ni kak..hehe..pasal price keta tu biasa kan,kat website keta2 tu ada harga untuk tempat2 tertentu,mcm langkawi,labuan =) hmm kakzakie tanya hehe..-sibuk je izan nyampuk hehe

slmt berkemas kakNo..mesti kemas dengan senyuman heeh

ainnoraini berkata...

seronok la nak balik semenanjung ye..
boleh la kite jumpe dialam nyatakan...mane la tau kalau balik kg kat Perak tu terjumpe No la pulakannn...hihihi

Daddy Ziyyad berkata...

No, ada rezeki kita jumpa di Semenanjung aja..heheheh..tapi memang next year kalau ada rezeki, saya nak ke Sabah/Labuan..jalan2 ;)

Selamat berhijrah :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata...

No dh nk pindah Rina pun kempunan nk suh No bwk jln bila pegi sabah nnt (tah bila thn nk g)