Rakan Maya

Kenali No

Foto saya
Ipoh, PERAK
Anok TEGHANUNG kawen ANOK KLATE, umo 35thn, isteri RUSLAN DAUD, ibu 4org anak

THR Gegar Pantai Timur - Saluran Radio Pilihan No

Selasa, 7 Jun 2011

Melawat War Memorial Kundasang Sabah

Tarikh : 2 Jun 2011

Hari ke-2 di Kundasang amat menyamankan. Lepas bersarapan di Nabalu Lodge kami terus ke War Memorial Kundasang Sabah <= sila klik untuk maklumat lanjut.

Di sini anda akan merasakan seperti berada di luar negara dengan panorama yang cantik penuh dengan kehijauan yang dijaga rapi. Memang nyaman dan tenteram apabila dapat menghirup udara segar dari pelbagai spesis floranya. Bertemakan Inggeris yang membuatkan anda memang tak jemu di sana. Sesuai untuk photographer.

Ya DaddyZiyyad..sini lebih kurang macam tanah tinggi Cameron la. Kalo kami di Borneo, di sini la tempat kami bercuti yang jarang kami lepaskan peluang apabila ke Sabah.

Pintu masuk

Nampak tak DENDA tu...jangan main2..

Ada juga yang masih menaruh harapan..

Belakang tu adalah Gunung Kinabalu tetapi tidak kelihatan kerana berkabus tebal.

Rata2 penduduk di sini memanfaatkan tanah mereka untuk bercucuk tanam.

Anak panah tu adalah tempat penginapan kami, Nabalu Lodge. Pandangan dari puncak War Memorial.

Anak panah tu adalah senarai nama anggota tentera yang terkorban.  Kawasan ni di panggil Taman Kontemplasi dan Pool.





Perjalan keluar masuk dikelilingi oleh kehijauan pokok

Spesis bunga yang No tidak ketahui..Siapa tahu ini bunga apa?

Bunga diatas yang belum berkembang..

~~~~bersambung~~~~

12 ulasan:

Daddy Ziyyad berkata...

Saya dah save link entri ni, mana lah tau..kot kot ada rezeki ke sana,boleh buat rujukan...:P

Pasal soalan awak tu, bagi saya, kita berserah lah pada Allah..tapi selalunya, kalau dah lama pakai injection tu, memang ambil masa untuk subur balik. So kalau terlewat dari tarikh 11 May, selalunya tak lekat. Tapi tu semua rezeki Allah.

Tentang ada side effect atau tidak tu, kalau ikut teori, mmg ada yg kata maybe ada side effect pada perkembangan janin/baby. Tapi dah byk kes perempuan yg pregnant masa ambil pil/injection, Alhamdulliah anak2 mereka sihat. Just berdoa sahaja ya..

eclipsesweet berkata...

wah... best er dapat pi jalan-jalan.. ^_^

tiefazatie berkata...

wah..best2..jeles..rindu sabah!nak gak..huhu

Norhafiza berkata...

=>daddyZiyyad : terima kasih ats jawapan nih..jadi kita berserah saja lah ye..

klo p sabah jangan lupa p sana tau..mmg tak rugi..

=>eclipsesweet : ya..seronok sangat2 hehe..

=> tiefazatie : hehehe..jom la dtg sini lagi..

cikguden berkata...

bestnya jalan2. jauh berjalan luas pemandangan.

Puanbee2 berkata...

bunga lili kan ..best nya dapat bercuti ke sana tu

ariana's berkata...

Cantik pemandangannya..nampak cuaca macam nyaman je..bercuti bersama keluarga mmg dapat megeratkan lagi hubungan..:)Akak punya percutian kena tangguh,,pasal anak nak ambik spm..kena tggu bln 12 lah. Inshallah:)

Ila berkata...

bilalah dapat gi sabah ni..huhuhu

~izan~ berkata...

seronoknya kak..jalan2..asben izan mmg keje area2 sana,sabah,sarawak,labuan,brunei tp kat laut je la..kalau darat,lama dah kami ikot..hehe

Cik Ina Do do Cheng berkata...

No, first time akak tengok rencana pasal tempat ni, akak dah jatuh cinta. permandangan dia lebih cantik kalau nak dibandingkan ngan cameronkan.bila akak nak sampai sana ni? tengoklah mana tahu sampai je hujung tahun ni. jumpa no boleh.

MaMa NuRuL berkata...

bunga yg tatau nama tu...cantik kan?kalo x silap, husband Nurul pun ada snap gmbr bunga tu masa kat Kundasang baru ni. Kami puashati sangat sbb nampak clear puncak gunung..rasanya sejak 5 thn sini, yg baru ni la paling clear.

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata...

bestnyer...nih yg jd teringin sgt nih..