Rakan Maya

Kenali No

Foto saya
Ipoh, PERAK
Anok TEGHANUNG kawen ANOK KLATE, umo 35thn, isteri RUSLAN DAUD, ibu 4org anak

THR Gegar Pantai Timur - Saluran Radio Pilihan No

Rabu, 8 Jun 2011

Nyaman Di Kundasang Sabah

Tarikh : 2Jun 2011

Di Kundasang kali ni No menginap di Nabalu Lodge & Cafe. Kerana perancangan awal untuk menginap di Strawberry Garden Hotel sudah penuh sehingga 6 Jun. No pernah menginap di sana sekitar 2005, lepas pantang si Farihin hehe.. Tempat best ada Taman Strawberry tapi  sarapan tak best le time tu..ala2 je..nasi goreng pun yellek..yg No ingat roti, sosej, kacang panggang huhu..kesian tuk ngan nenek time tu..tapi skang No tak tau la sebab dah besar dan maju nampaknya tempat tu.

Cuaca petang ketika baru sampai..

Anda tau tak..klo takde heater jangan harap dapat mandi la haha..air macam AIS..sejuuuuuk..

Cuaca awal pagi yang sungguh nyaman dan tenang..

Keadaan tempat penginapan..lihat ada rumah orang di atas sana..

Cuaca mula berkabus

Berkabus sepenuhnya....sejuuuuuuk.
Yang nampak tu adalah STUDIO CHALET

Suasana mulai hilang dari pandangan...

Permandangan dari Nabalu Cafe

Ini Husna punya..
Memang sedap tapi Sabah punya takde sup tau..

No punya la ni hehe..
Ternyata sedaaaap sangat. Sambalnya pun boleh tahan pedasnya.

Kami ambil untuk 2org jadi 2FREE BREAKFAST..yg lain kene bayo..
Milo dan Kopi yang betul2 KAW..berbaloi 2hengget..
tengok tu...liciiiiiin..
Kadar Untuk Nabalu Rooms (Queen Bed)
Harian (Isn-Kha) = RM120
Hr Minggu (Jum-Ahd) = RM150
Cuti Umum = RM190
TERMASUK SARAPAN UNTUK 2 ORANG

Kadar Untuk Studio Chalet (King Bed)

Harian (Isn-Kha) = RM250
Hr Minggu (Jum-Ahd) = RM280
Cuti Umum = RM380
TERMASUK SARAPAN UNTUK 4 ORANG

Alamat
Kg. Desa Aman, Kundasang, P.O BOX 89300 Ranau, SABAH
Tel : 088 889789

Jangan risau la sini memang banyak tempat penginapan..pilih je mana yang termampu hehe..

Lepas sarapan kami terus ke War Memorial dalam entri lepas. Kemudian balik check out terus menuju ke Sandakan Sabah. Abang isi minyak RM30 di Ranau dengan jarak perjalanan kira2 227km tak abis pun..kira2 20hengget lebih je..yang paling makan minyak time naik bukit kundasang.

Di Sandakan kami menginap di Hotel Western. Tempat camne? Ok tak?..hehe NO KOMEN..rasa menyesal pun ada duk sana sbb banyak habuk leeeee..Dlu sekitar tahun 2006 kami menginap di Sea View Sandakan yang betul2 selesa.
Cari2 Makan paling hujong yang dapat. Dekat dengan kapal jadi apa lagi ada bau minyak kapal le. Yang depan2 tu ada 'botol' aish tak sanggup la nak lepak..nanti gelas yang sama digunakan nanti. 1 gerai ni je yang BETUL2 HALAL..cuma No lupa nama gerai nya.

Apa lagi pekena Nasi Sup Tulang dan Sup Daging. Perggghhhh memang tak terkata dengan keadaan yang lapo tu memang SEDAAAAP..tapi Sup Tulang dia memang TERBAEEEEKKK..


~~~~~bersambung~~~~~

TAMBAHAN
Sebab DaddyZiyyad berminat nak tengok keadaan bilik (dalam komen)..harap DD puas hati ya sebab No tak banyak amik pic lam bilik hehe..tp memang betul2 sama 100% dalam flyer tu..sesuai untuk keluarga kecil.

Ruang solat hanya alihkan kerusi tu saja dan arah kiblat tersedia..jangan risau.

Jarak antara kabinet tv mmg dekat dengan katil tu..perasan tak..bilik memang agak kecil sesuai dengan harga hehe..

Untuk keluarga besar

9 ulasan:

Daddy Ziyyad berkata...

Sedapnya makanan...

Nyamannya suasana kat Kundasang tu...

Bila lah saya dapat pergi ya..harga biliknya pun tak mahal..ada gambar dalam bilik tak?

bunga berkata...

wahhh..seronok la sis..:)..

cikguden berkata...

kat s&s memang banyak botol. huhu

sekolah cuti je harga naik

halila Ibrahim berkata...

nampak best je kundasang kan,.. nyaman je rasa...

mzhany berkata...

beshnye no, cuaca besh je nampak, pemandangan pun besh...tang mkn tuuu lagi besh hany tengok ahaha, makan je igt ;)

sal berkata...

no..clear betul gambar2 yg diambil kat kundasang tu..terpikat melihat awan dan pemandangan yg membiru..sejuk2 pulak..

sesekali merehatkan badan..di tempat2 camtu..anak2 pastinya gembira yee

Puanbee2 berkata...

adik sy kawin dgn org kudat ..dekat ke tak ye

Norhafiza berkata...

=>puanBee : nak kata dekat tak juga tu tp mungkin klo bertolak pg Zohor dh sampai kot..rugi klo ke Kudat xp sini Bee..nnt amik peluang ya..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata...

mcm bestlah..nih yg teringin ajak suami bercuti ke sabah nih..