Rakan Maya

Kenali No

Foto saya
Ipoh, PERAK
Anok TEGHANUNG kawen ANOK KLATE, umo 35thn, isteri RUSLAN DAUD, ibu 4org anak

THR Gegar Pantai Timur - Saluran Radio Pilihan No

Rabu, 6 Julai 2011

Jamuan Perpisahan Di Rumah Kawan

Alkisahnya No dijemput untuk makan2 ringan je kat umah kawan No ni..jemputan pun 2keluarga je. Menu nasi kerabu. Alhamdulillah kenyang perut.

Nak jadi cerita sampai2 je Abang cakap..
"Eh..takde orang pun rumah tertutup je..kete pun tinggal 1 je tu.."

No terus melilau tengok rumah..yang kisahnya blur tak tahu rumah mana..

"Mama ni memang takleh jadi PENYIASAT la..dah wape kali datang pun masih tak ingat rumah yang mana satu.."

"hehehe..ye dah ni..dia cakap hari ni jam 12tghr.."

Abang terus je parking depan gate.

"Oooo yang ni..Mama ingat hehe.."

Apa yang No runsing ni nanti nak duk tempat baru..time hantar anak p sekolah ok lagi kot tapi time nak balik rumah...harap2 No ingat la jalan balik umah baru tu nanti..klo tak mau berpusing beberapa pusingan la jawabnye..

Keluarga No dan Keluarga Nani je

mintak kopok satu..

tuan rumah, Tie..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Rumah dah kosong dengan bilangan barang sebanyak 171 item..dengan lori 3tan 4x angkut..van 3x angkut..selama 3hari proses membungkus dan mengangkut...

Orang tu cakap klo tengok rumah dalam 80lebih je item..ni memang PECAH REKOD dia kata sambil menggeleng2 kan kepala hahaha...barang tersembunyi kot yang baru keluar dari lubang hehe

11 ulasan:

Daddy Ziyyad berkata...

segala macam perabot, peti ais, TV, tu semua bawak balik ke?

berapa kena charge?

suri solehah berkata...

no..yg barang2 tu umah no ke umah kawan no tu..akak bab pindah randah ni kadang rasa dah serik..pengalaman gugur tahun lepas masih dalam ingatan

Hanis MY berkata...

waa byknya brg...selamat mengemas dan menghias rumah baru...

halila Ibrahim berkata...

huhu ... banyak nye barang .. saya pun tak pernah bilang jumlah barang dalam rumah ...

mzhany berkata...

ahahaa, no betol la, bila dah kemas betol2 ha baru tahu byk mana barang kan. yerlah selama ni tak nampak mana mana yang tersorok kan. alih alih haaa... hamek ko...berguni guni ha.


eh no, jangan sesat lak kan...hihihi bleh tahan pelupa gak no nih...

Piasara berkata...

"jamuan mkn ni mmg khas utk no sekeluarga lah yer..baik kwn tu..nnti kalau no dah balik sini,tentu kwn2 kat sana merindu rindu kat no.."

azila berkata...

hehhe..btol KakNo, mmg bila kemas2 brg..byk plak brg tersembunyi.zla dulu pon pelik mana dtgnya brg2 tu suma sampai boleh penuh lori:)

Kakzakie berkata...

Mengemas masuk dalam kotak senang No. Tapi bila nak susun di rumah baru seminggu pun tak boleh siap. Pasti badan pun letihnya aduh.... kakak tak dapat bayangkan No pun letih kelak....

p/s: Makan bersama kawan tak ramai-ramai sangat mesti best...

Ila berkata...

semoga segalanya dipermudahkan untuk kak no

kayrul-shah berkata...

nie mesti barang yang dah jadi gajah putih bawah katil...tue yang tiba2 jadi banyak...hahhahaha

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata...

buanglah barang yg mcm x pakai tu hehe..

penat punya nnt nih..

rina pon ada masalah buta jalan mcm No..