Rakan Maya

Kenali No

Foto saya
Ipoh, PERAK
Anok TEGHANUNG kawen ANOK KLATE, umo 35thn, isteri RUSLAN DAUD, ibu 4org anak

THR Gegar Pantai Timur - Saluran Radio Pilihan No

Selasa, 19 Julai 2011

Jauh Pandangan

Terima kasih kerana anda semua..rindu beno pada anda..Alhamdulillah No masih sempat lagi singgah kat 'umah' anda. Mana yang belum No singgah insyALLAH, slow2 No ziarah ya.

Sebenarnya No skarang dah sampai di Ipoh Perak. No sampai pada 17hb, Hari Ahad lagi. Skang masih tinggal di hotel. Buat masa ni No sedang gigih mencari rumah sewa. Barang2 kargo No dijangka sampai pada 23hb di Shah Alam, maknanya dalam sari dua tu akan sampai di Ipoh la ye..mudah2an dipermudahkan segala urusan. Amiiiin..

Entri semalam No cerita pasal perjalanan No dari KL-KB kan. Di sana No stay selama 4malam 3hari. Kg Abang sebenarnya dekat je dengan airport di Pengakalan Chepa. Cakap je 4malam 3hari tp rasa macam semput je duk sana..mana taknye syik kehulu ke hilir..makan itu makan ini. Sempat la No makan LOKAN, DURIAN, RAMBUTAN( sil tanam), SALAK (bil tanam)..org cakap macam nak tebus semua la apa yang tersekat selama ni.

Sempat juga Abang p buh skrin tv (pebenda ntah org panggil haha) lam kete tuh 1hari sebelum bertolak. Ye la, klo Labuan mahunya 1ribu lebih (pesen lama xde usb)..kat sini RM805 je, siap leh pasang usb. Cuma tb je duk krunk krenk siaran terganggu. Ok la buat ilang boring anak2 kan. Ni tak, syik tanya "Bila nak sampai Abah?.." .."Jauh lagi ke?.."
kata 1/2jam leh siap..TAPI 2 1/2jam br OK huhu...
Dah siap. Sekarang dorang masuk kete terus mintak nak tengok cite tu cite ni hehe..

Sabtu 16 Julai, kira2 jam 12.30tengahari terus bertolak ke Ipoh Perak. Abang lalu ikut jalan Gua Musang-Cameron Highlands-Ipoh. Apa lagi, sempat la singgah CH hehe


Bertolak dari CH jam 8.30malam..ALHAMDULILLAH..sampai bandar Ipoh kira2 jam 10malam. Sempat la pekena Char Kue Tiaw (ada udang 3eko) kat Dataran Ipoh tu..tp kureng rase la plak (mungkin gerai tu je kot)..dah lapo, liciiiin jugak haha..


Pssssst..No rasa Char Kue Tiaw kat foodcourt UO lagi best ooo walopon ada udang 2eko je.

WELCOME IPOH MALEE...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Tengah gigih cari rumah sewa..mudah2an berhasil..doakan ye..

12 ulasan:

halila Ibrahim berkata...

dah macam cuti2 malaysia pulak kan.. nak makan char kotiew sedap kena p penang la..

Piasara berkata...

"seronoknya no dah sampai di semenanjung...dah tu puas pusing2 cari makan tu no..hehehe..smga segala urusan no dan family berjalan lancar dn di permudahkan Allah.."

Aku Ibu Muda berkata...

kakNo..jadi orang ipoh la pas ni ye...hehe

rATu kEBaYA berkata...

dah sampai ipoh ye.. alhamdulillah...

dah lama tak masuk blog no ni.. kekadang ada tajuk yg kena block.. tu yg tak leh buka kat opis.

munna berkata...

cuti2 malaysia ye kak no.... semoga cepat dpt rumah sewa ye...

Hanis MY berkata...

alamdulillah dah selamat semuanya...wahh kat ipoh ke, cmni nk g jalan sana lah...

p/s: nanti hanis ltk lg info psl favicon kat next entri ye kak no...

Daddy Ziyyad berkata...

Dah settle down kat Ipoh tu, drive aja ke Penang. Kat sana charkoeytiau terbaik!! :)

mzhany berkata...

ooo, dah ada kt ipoh eh...semoga ketemu rumah sewa cepat2....ameen

kayrul-shah berkata...

dah lama tak jengah umah kak no nie...dah balik semenjung rupanya

ainnoraini berkata...

dah ade kat ipoh ke No...jd org ipoh la pulak ye...

sal berkata...

wah..dah sampai ipoh..
seronoklah dh sampai semenanjung..
moga di permudahkan urusan..

cikguden berkata...

tempat baru, suasana baru. mesti best