Rakan Maya

Kenali No

Foto saya
Ipoh, PERAK
Anok TEGHANUNG kawen ANOK KLATE, umo 35thn, isteri RUSLAN DAUD, ibu 4org anak

THR Gegar Pantai Timur - Saluran Radio Pilihan No

Jumaat, 8 Julai 2011

Puding Roti Oat Berkoktail

KakIna ada tegur No sebab lama tak buat entri masakan..terima kasih banyak2 kak sebab perihatin gak ye pada No..hari ni takde bende nak cite No kongsi je la resepi ni. Tapi ni edisi basi punya sebab No buat bulan lepas cuma tak kesempatan nak buat entri.

Sebenarnya resepi dia sama je ngan resepi anda semua cuma No tambah bahan2 lain sket je. Apa yang No tambah adalah Quaker Vital Oat dan buahan koktail.


BAHAN2
Roti sanwich 1bungkus - ikut anda nak guna roti apa
5-6 pek Quaker Vital Oat dibancuh bersama air panas
Gula
1tin buahan koktail
Telur 2biji
Sedikit esen vanila
*boleh nak tambah susu pekat/cair/tepung

No tak buh susu sbb dalam ni dah ada sket


CARA
Hancurkan roti dan rendam sekejap bersama semua bahan 
Bakar hingga masak. Nak kukus pun boleh.

Tapi No gatal2 nak cuba non-stick pan dan hasilnya.....


"Yeay yeay Mama buat Pizza...Eh nape pizza Mama ada buah?.."

Hahahahaha...jadi la macam gambo atas tu..siap ada kerak rangup2 gitu hehe..rasa dia ada kelainan la sket sebab ada tambahan buahan koktail..tapi ianya tidak mengecewakan No..masih sedap..yang pasti kita berani mencuba kan..ANDA BERANI?? CUBALAH...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
No cuba buat bila tengok ch706- channel khas untuk masakan dalam Astro Beyond

12 ulasan:

Piasara berkata...

"wahh...sedap nampaknya no..memang kreatif rupanya no ni yer.."

halila Ibrahim berkata...

Hai Kak No .. non-stick Pan tu maksudnya kak no main masak atas dapur biasa ke ??? nampak sedap tapi nak try buat nak kena p kedai la dulo pasal buah2 tin tak de ..

Norhafiza berkata...

=>kakPia : tima kasih kak

=>fazz : hehehe koli tak lekat tu, masak atas dapo gas hehe..

~aSFaLiZa~ berkata...

pandai la kak no buat makanan pelik2 ni. huhuhuhu. nampak sedap

suri solehah berkata...

no mcm sedap n ringkas.terliur gak akak nebgoknya

Hanis MY berkata...

sedapnyaaaa mesti krup krap rangup! saya suka makanan rangup hehe..

en_me berkata...

sodappnyerr .. ehehe

munna berkata...

munna pun ingat pizza tadi....

mzhany berkata...

hihi kenapa piza mama ada buah...huhuhu comey jer...

cikguden berkata...

nok se...

sal berkata...

ok lahtu..buat kelainan sedikit..
cantik jugak..
tentu rasanya sedap..

Cik Ina Do do Cheng berkata...

puding roti , kalau letak buah koktail tu yang buat sedap. akak belum pernah cuba letak koktail. lenkali nak cubalah.