Rakan Maya

Kenali No

Foto saya
Ipoh, PERAK
Anok TEGHANUNG kawen ANOK KLATE, umo 35thn, isteri RUSLAN DAUD, ibu 4org anak

THR Gegar Pantai Timur - Saluran Radio Pilihan No

Rabu, 20 Julai 2011

Rumah Sewa OH Rumah Sewa

Selamat Pagi semuaaaa...ai sey men..jam dah kol 2.36pagi time No tulis entri nih tapi mata takmo lelap gak. Apa taknye..dah pekena nescafe 3in1 secawan td huhu..yang lain tu dah lama di ulit intan...

Sebenarnya lepas office hour tadi No keluar p makan jap kemudian terus p cari rumah sewa lagi. Pusing punya pusing yellek juga. Rumah memang banyak kosong tapi takde iklan. Klo ada iklan pun FOR SALE jek uhuk uhuk...sabooooo..

Kira2 jam 9.30malam..Abang dah letih terus balik otel. No pun buka selak2 tenet ni kot ada. Nah, ada iklan baru laaaaa...

ihsan dari http://www.iproperty.com.my. Cantik kan?

Tapi kiri kanan chinese le, cuba perati gambo atas..mungkin bukan kawasan melayu kot. Yang tak tahan bunyi salakan anjing dan bau colok nanti...

Sebenarnya sebelum kami sampai sini dah ada kawan Abang cari..dapat teres 2tingkat RM300. Suka la hati kami bukan kepalang. Tapi bila kami p tengok uhuk uhuk...kecik deeee..rumah kos rendah. Kami bukan MEMILIH tetapi terpaksa pilih bila memikirkan barang kami yang banyak tu. Lagipun tak sesuai dengan kami 6branak ni. Klo kami anak sorang terus SETUJU dah tu.

tq engoogle
Contoh macam atas tu.. Tapi yang No tengok ada pagar la jugak hehe..Abang kata memang tak sesuai la untuk kami 6baranak.

Kesian anak2 No si Farihin dan Fadhlan ni dah lain macam syik berkurung lam otel nih. Buka je pintu terus macam orang kata 'ANAK KAMBING TERLEPAS KANDANG' hahaha...meluru berlari turun otel.. No nak bawa dorang keluar jalan2 takut sesat nak balik. Ye la No ni kan susah nak ingat jalan huhu...saboooooo


Lihat la aksi si Farihin dan Fadhlan ni..time ni mula2 sampai hotel..Fadhlan dah keletihan tapi Farihin masih aktif huhuhu..

Ok..jam dh 3.22pagi..so No ada rasa nak rehat otak sat..siang kang nak col rumah atas tu tanya kabo. Klo susah gak Abang cakap terpaksa la p tunjuk muka kat egent rumah sewa..apa nak buaaaaat hehe...saboooo..

YA ALLAH..YA TUHANKU..
KAU PERMUDAHKAN SEGALA URUSAN KAMI...AMIIIN..

Terima kasih kepada sahabat yang turut mendoakan kami..mudah2an...amiiiin

24 ulasan:

sal berkata...

no..pilihlah yg sesuai ngan kapasti brg..
moga dah jumpa jodohnya...jodoh rumah yg serasi2 dengan family no...

Cik Ina Do do Cheng berkata...

terkejuk akak, kat situ rumah dua tingkat sewa RM300, kira murah kalau kat port klang ni rumah flat pun sewa RM350.semoga Allah SWT permudahkan tuk No, akak ni area trengganu tu belum sampai lagi, tak de kenalan, kalau ada akak boleh tolong gak.

halila Ibrahim berkata...

semoga dapat ye..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata...

No salu tido lewat bangun pagi ok ke? kalau rina misti kepala pening..

duk hotel sedap juga dokk hehe..harap No dpt carik umah sewa yg best..nk tulung pon rina x tahu..

Aku Ibu Muda berkata...

kak No tak try war2kan kat FB ke?

Norhafiza berkata...

=>kakSal : tima kasih kak

=>kakIna : tu la pasal kak..sinim kategori murah lagi kot..

=>fazz : tima kasih ya fazz..

=>rina : jarang rina..ni kes pikiran terganggu kot..td bangun subuh ok lagi nih..tp biasanya seblah mlm kang sure letih sgt minda nih..

=>wani : dah..tp kot PM dan chat je hehe..

intan morsalin berkata...

cian no kna bkurung kat otel ek...mmg boring tahap gaban la..nak msk x bleh,nak bkemas...ape je yg nak di kemas...hmmm..mati kutu di buatnya..
sabo yer no...smoga no dpt umah nak disewa tu scepat mgkin

ayushida berkata...

hai k no, ayu lama dah tak singgah blog kawan2, ingatkan akak dah selamat pindah... masih tercari2 rumah rupanya... kesian akak, bila keluarga ramai, memg payah nak cari rumah yag sesuai dan berpatutan, lg dalam keadaan tiba2 kan.... tak pe, mesti ada jodoh tu nanti, saya doakan selamat ye...

rATu kEBaYA berkata...

kekadang macam susah je nak cari rumah sewakan..

Hanis MY berkata...

betul tu kak no kena pilih yg terbaik, insyaAllah semoga berjumpa rumah yang sesuai nanti...

ariana's berkata...

Belum ada rezeki tu..kena terus cuba. insyaAllah ada. mmglah No, nak cari umah pun kena tgk banyak faktor selain harga dan tempat..bukan nak dok sehari je..

kayrul-shah berkata...

harap2 dapat cepat la rumah sewa tue..sekarang memang susah nak cari rumah sewa. semuanya untuk di jual..

Nora berkata...

sian No, mudah2an cepat dapat umah sewa yang sesuai ekk... saya tak dapat nak tolong sebab jauh kat selatan ni :)

Niena Pengembara Ilahi berkata...

kna cari rumah yg selesa jugak.. erm, try cari kt mudah.com, kt situ senang je InsyaAllah :D

smga akak dipermudahkan urusan ye

Kakzakie berkata...

Masih beruntung di Perak, sewa masih murah. Kalau di JB rasanya agak mahal. Ada yg sewa bilik saja dah kena macam sebuah rumah yg No katakan...

Norhafiza berkata...

tima kasih semua..ya No dh cari kat mudah.com td..ada kwn bg link pd No td..ada umah tuk sewa..dah bgtau abg, skang dia duk mencari la nih,.No masih di otel..terima kasih skl lagi..

Ila berkata...

la,siannya kak no..kak no cari rumah kat area mana ek

Hanis MY berkata...

kak no yg dlm bloglist tu lambat sikit..yg hanis tu dalam 2 hari gitu kut baru nampak...sabar menanti ya kak no...

GreenJade berkata...

InsyaAllah bair lmbt asal dpt yr tbaik.moga betemu jodoh umah sewa pojaan qolbu ye sis.

thx sudi sggah2 blog I ye..salam kenal2..*hugggsss**

mzhany berkata...

sabar ye no, InsyaALLAH...semoga dipermudahkan segalanya...ameen...

~izan~ berkata...

akak,skrg ni akak dok hotel mana? sori kalau izan terlepas pndang if akak ada mention kt entry b4 dis...

semoga akak dpt rumah yg seswai cepat2 yer..dan semoga dipermudahkan segala urusan akak,Aminnn

pamie berkata...

dah keluar dari labuan ke kak? huhu..

Tanpa Nama berkata...

Mutiara nolan..nak tny umah sewa 2tgkt rm300 yg nolan ckp2 area mana yer?sy pn ngah cari umah sewa kt ipoh ni tp xjmpa2 gak!huhu:....

No Lan berkata...

TANPA NAMA : sori lambat reply..yg rm300 tu area TAMAN CHEMPAKA/AMPANG..dekat ngan STAR, RTM..