Rakan Maya

Kenali No

Foto saya
Ipoh, PERAK
Anok TEGHANUNG kawen ANOK KLATE, umo 35thn, isteri RUSLAN DAUD, ibu 4org anak

THR Gegar Pantai Timur - Saluran Radio Pilihan No

Isnin, 15 Ogos 2011

Tidak Dirancang

Tarikh : 13 Ogos 2011
Hari : Sabtu
Jam : 11pagi

Sedang duk bermalas-malasan atas katil sambil tengok tv..

Abang : Jom kita kua jalan2.
No : Jooooom..

Tanpa banyak soal terus bersiap dan keluar rumah. Jalan punya jalan, pusing punya pusing akhirnya sampai ke Tapah, Perak kira2 jam 2.20ptg.

Abang : Kat mana ye pasarnya, kita cari buah la sket.
No : Mana ada lagi masa ni, pasar pun dah tutup. Nak beli buah p Cameron Highlands la hehe..
Abang : Joooom..

Kemudian terus merangkak menyusuri bukit bukau. Tiba di suatu tempat nama LATA ISKANDAR..siap ada air terjun tp No tak singgah. Cantik tempatnya, kiri kanan ada gerai jualan.

Naik punya naik, plan asal nak beli buah terbantut. Sampai kat Ladang Teh Bharat terus singgah sana dlu tengok2 permandangan.

ladang teh saujana mata memandang

Nah, amik pegang satu...

Jual..jual...

Kemudian kami terus ke Tanah Rata..

Time ni kabus tebal dan sejuuuuk...

Hari dah nak hujan..

Jeruk yang WAJIB beli di Brinchang

Jambu Batu jeruk berperisa Epal..WAJIB beli

Sayo...sayoooo
1pek=RM1.50
8pek : RM10

Yang ni beli di Cameron Valley

Lagi murah klo beli di Tanah Rata..
BAYANG KAN........

2 tempat dengan harga yang berbeza..

Klo kat Sabah Teh, kita beli kat ladang dia lagi murah tapi sini terbalik pula. Hurmmmm..

Kemudian balik Ipoh yang memakan masa berejam dengan perjalanan kira2 hanya 80km je. Alhamdulillah, sempat sampai rumah betul orang azan untuk berbuka..beli kat PARAM je la. Nasi Tomato yang memang sedap dengan harga RM4 sebungkus. Berbaloi rasanya beli sorang satu.

11 ulasan:

ariana's berkata...

Wah..best juga ye..x merancang pun boleh pergi sampai begitu jauh. pandai plk No bajet masa sedang elok balik berbuka hehe..tp mmg..kadang yang kita rancang tu yang tak menjadi kan.:)Best

halila Ibrahim berkata...

wah.. sejak balik ke semenanjung berjalan sakan kak no..

~izan~ berkata...

seronoknya dekat..izan dulu 6jam dari sini..kematu dah duduk dlm keta huhu.

seronok la kak no mcm ni,jln2 pastu smpai tmpt2 best..jeles izan hehe..

Daddy Ziyyad berkata...

Takpe tak plan...sebab dah dekat jugak nak ke CH dari Ipoh...ekekekeke... Saya dah lama tak naik, rasa rasanya setahun sestengah..kalau tak dulu, 2-3 bulan sekali mesti naik, sebab my wife suka lepak atas tu :)

Ps: saya dah email details. Thank you :)

Hanis MY berkata...

romantiknyaaaa pling2 terus sampai cameron wow wiii...brg2 yg diborong best2 semuanya...

kayrul-shah berkata...

kayrul pun suka g cameron..untung kak No g sana tengah berkabus..time kayrul g sana mesti memanjang panas jer..bila malam jer sejuk...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata...

x plan terus jalan je..best..x penah gi cameron lg..

Aku Ibu Muda berkata...

brp jam dr rumah kakNo?

mzhany berkata...

huhu yg on da spot mcm ni besh ni, kalau yg plan tu kekdg asyik tak jadi je kan no

Mat Ganu berkata...

selamat berpuasa akak...^_^

Cik Ina Do do Cheng berkata...

seronoknya pegi cameron highland, akak dah lama tak pegi, last pegi tahun 96, mesti dah banyak berubahkan.