Rakan Maya

Kenali No

Foto saya
Ipoh, PERAK
Anok TEGHANUNG kawen ANOK KLATE, umo 35thn, isteri RUSLAN DAUD, ibu 4org anak

THR Gegar Pantai Timur - Saluran Radio Pilihan No

Isnin, 19 September 2011

Gunung Lang, Ipoh Perak

Kemana anda di hari minggu lepas?? Duk umah, jalan2 atau p open house?? 

Jum'at, kami just kua dekat2 je (kedai moto hehe)..Sabtu, No lepak rumah je sebab bagi laluan anak2 nak ulangkaji. Ye la, sejak raye syik berjalan je kan. Ahad.. lepas Zohor Abang ajak keluar. Mula2 Abang bawa p Sungai Siput..rupanya nak tunjuk ladang rusa hehe..klo nak makan daging rusa yang segar kene beli di sana la. Harga No tak pasti berapa sebab banyak harga pula klo tanya orang disana. Nak masuk dalam, hari Ahad kan TUTUUUUP.. Selain tu lembu kerbau dan kambing turut diternak disini. Mmm kalo nak rasa telur Burung Kasawari sila la datang tempah ye..

Pusat Latihan Ternakan Veterina
Kemudian terus patah balik dan Abang singgah di Taman Rekreasi Gunung Lang dan Waaaaaah, bestnye kat sana. Amat sesuai untuk penggemar alam sekitar. Tempatnya sejuk dan nyaman dengan tumbuhan menghijau serta bukit batu kapurnya yang amat cantik. Petang tu dalam 3pasang pengantin mengadakan photo shoot. Dan port yang amat menarik untuk 'kaki tembak'.







Di sini ada perkhidmatan bot untuk meredah tasik..harga untuk dewasa RM3, kanak2 dan warga emas RM1.50 tapi kami tak naik..Masa tak mengizinkan. No tak dapat nak shoot banyak2 sebab kamera No anak sedare pinjam (die punye losak loooo)..jadi terpaksa guna henpom je la.

Nak tengok lagi sila ke Photod40.blogspot.com..memang tak rugi kalu anda datang ke sini.

Lokasi Gunung Lang ni berhampiran dengan bandar Ipoh..ala dekat je..dekat sangat sangat hehe..

Jangan tak tau pula, tahun 2012 adalah Tahun Melawat Perak ye...

11 ulasan:

Kakzakie berkata...

Dalam banyak gamabr no paparkan kakak suka dua hero power ranjer no tu...wah bukan main lagi happynya mereka...:)

syariza09 berkata...

ok..thn depan la sy lawat Perak, ikut seruan..cuti2 Perak 2012

Daddy Ziyyad berkata...

Wah, harus saya pergi ni. air terjun tu nampak cantik, tinggi. Tak tahu pun ada taman rekreasi ni di dalam Ipoh. Berapa jauh dari bandar Ipoh?

munna berkata...

baru sekali munna ke Perak....

Daddy Ziyyad berkata...

Ohh..OK..saya dah baca link yg No bagi tu..amat berguna buat kaki tembak macam saya..hehehehe..TQ

Cik Ina Do Do Cheng berkata...

alah rugi hari tu lalu ipoh tak singgah sekali. akak suka permandangan gunung ngan air terjun ni. sejuknya mata memandang.

halila Ibrahim berkata...

Selamat Datang Ke Perak ... heheh ... tu kot sloganya ...

Pia berkata...

"ishh belom pernah sampai pun kat situ..nanti bila2 boleh singgah situ mana tau kot2 bolah jumpa no..."

hakak CNN berkata...

dedulu maser duk Ipoh selalu gak lepak gunung lang sebab saye menyewa kat taman depan tuh jerk..now dah lame tak pegi..paling rindu nak pegi adalah taman polo sebab nak makan laksa polo..:)

sifu im berkata...

wahh..akk ibu mithali ni..t hantar ank2 kakak dkt skolah sy tau..haha

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata...

wah nak gi perak lah camni..