Rakan Maya

Kenali No

Foto saya
Ipoh, PERAK
Anok TEGHANUNG kawen ANOK KLATE, umo 35thn, isteri RUSLAN DAUD, ibu 4org anak

THR Gegar Pantai Timur - Saluran Radio Pilihan No

Jumaat, 16 September 2011

Merempit Lagi

Pagi ni sepatutnya kami pergi ke stadium untuk tengok perarakan. Tapi duk tung tang tung tang lam umah dh lewat dah..tengok lam tv je la..SELAMAT HARI 1MALAYSIA dan SELAMAT HARI KEMERDEKAAN No ucapkan..

Lepas sarapan pagi, Abang ajak keluar. Rupanya Abang singgah di kedai moto. Tau apa yang Abang berkenan??...

Honda Wave Dash 110-Orange
Amacam, OK tak??

Oren pun oren la..dah tuan dia berkenan kan. InsyALLAH xde aral Isnin atau Selasa sampai la kat depan umah ni. Sebab JPJ buka Isnin ni..Jumaat cuti 1Malaysia huhu..

Beli moto ni dapat free gift 2biji helmet, 1 yang harga RM168, 1 yang normal tu yang harga RM68, 1 set baju hujan, 1 mangga kunci rim dan alarm. Standard la kan klo beli moto helmet dan baju hujan mesti dapat free punya kan hehe..

Model ni sekali tengok ada persamaan dengan Yamaha..

Yamaha LC 135
Mula2 memang Abang berkenankan Yamaha ni tapi memandangkan harga agak 'naik' sket dan moto ning memang 'hot' tak jadi la..


Lepas ni jarak No 'bekerja' dah terhad untuk jarak dekat la pla kan hehehehe...

6 ulasan:

halila Ibrahim berkata...

ok la tu ... jom la kita merempit sekali... hehehe

Hanis MY berkata...

kak no ajar la saya rempit... tak reti wuwuwu... best eh byk betul dpt free gift...mesti kak ni pandai tawar menawar ni...

cikguden berkata...

dua-dua cantik kakno. jom merempit. haha

sal berkata...

nor sekeluarga dpt moto di hari merdeka..tahniah..

tentu panjang langkah sekurang2nya dpt melihat fenomena alam sekeliling lebih dengan lebih dekat guna moto baru tuh..

Cik Ina Do Do Cheng berkata...

cantiknya motor tu no,jarang nampak kaler oren. akak pun minat, tapi tak pandai bawak.

~izan~ berkata...

wah,oren menawan kak! meriah.dari jauh dah nampak motor akak hehe