Rakan Maya

Kenali No

Foto saya
Ipoh, PERAK
Anok TEGHANUNG kawen ANOK KLATE, umo 35thn, isteri RUSLAN DAUD, ibu 4org anak

THR Gegar Pantai Timur - Saluran Radio Pilihan No

Khamis, 27 Oktober 2011

JenJalan Lagi>Sri Iskandar-Lumut

Sabtu lepas Abang ajak No dan anak2 p ikut Abang p Kolej Profesional MARA Seri Iskandar, Perak. Abang dijemput dalam satu program disana. 

Program start jam3 tapi Abang tak pasti tempatnya dimana jadi kami keluar awal kira2 jam 12tgh. Dalam 1jam lebih dah sampai Seri Iskandar xde la jauh sangat hehe. Sampai2 tak jumpa pulak mana kolejnya. Terpaksa tanya pakcik jaga kat IKBN..mmmmm xde signboard rupanya..patut la tak jumpa huhu.. Dah tau lokasi keluar balik isi perut dan isi tangungjawab. Dalam jam 2.45 terus gerak masuk balik.

Ada karnival rupanya jadi kami xde la boring sangat sambil tunggu Abang abis jam5 nanti. Tapi kecik2 je..dalam 10-15gerai macam tu la kot.

Acara Tebar Roti Canai
Yeaaah....tebar dik..baru form3 adik nih..

Acara Teh Tarik
Pakcik ni JUARA ooo sbb tarian dangdutnye haha

Penonton yang tak berapa setia
Nak setia macam mana..kejap2 nak p toilet, kejap2 nak beli air.

koleksi
Dah alang2 p sana kan Abang langsung ke Lumut pulak lepas selesai tugas Abang.

Offer murah2..tapi No masuk kedai lain..

x p, amik gambo pun jadi la
Sampai2 dah hampir jam7..xsempat nak p P.Pangkor. Abang kata lenkali la..p pagi balik petang.


Haa..No masuk kedai ni dan kedai seblah je. Borong segala mak nenek yang berkenan. Kemudian kami singgah di Restoran Ikan Bakar Lumut.

Harga setiap jenis ikan

Siap sudah..Siakap Bakar
Abang memang suka dengan setiap menu yang Abang order. Kena dengan selera Abang. No?? Makan je sebab No jenis semua pulun hehe..Tapi bagi No klo ada bb tu memang tak sesuai la p sana sebab ada asap dari kotak telo dan ubat nyamuk untuk menghalau nyamuk. Walau macam mana pun orang tetap ramai di sana. No xsempat nk snap dh..batteri kong..

Walaupun ikut jarak dari Ipoh-Lumut hanya 80km sahaja. Tapi dari Lumut ke pintu pagar rumah No adalah kira2 104km. Sebabnya sampai 1simpang ke Bandar Ipoh masuk jalan lain..untuk ke rumah No kena masuk jalan Tambun/Tg. Rambutan.

Apa2 pun No enjoy sangat p sana.

Tuuu dia..sampai kepala ikan je nampak haha..

Ikan pekasam beli kat Lumut. Adik jual tu kata goreng dengan bawang lada. Tak payah basuh katanya. Goreng bawang lada terus masukkan ikan. Tapi macam tak kene je dengan selera kami huhuhu..ke ada resepi yang lain yang lagi sedap hehe.. Jom kongsi2..

3 ulasan:

Kakzakie berkata...

Kakak kalau ikan pekasam selalu pun buat mcam yg dia cadangkan. Tapi kakak perah dgn limau kasturi No...

Dah teringin pulak dah kakak. Kalau di utara sana banyak kan... terliurlah No.

Norhafiza berkata...

=>kakZakie : ooo kene perah air limau kasturi ye..ok2..nnt No try buat lagi..time kasih kak..

kayrul-shah berkata...

berjalan sakan kak no..kayrul kalau masak ikan pekasam nie nak bagi tangkap leleh kena perah limau kasturi tau kak no. Selalu goreng campur bawang dan cili kering jer.

masa mula2 pregnant dulu, nie je la lauk yang kasi selera makan bertambah-tambah..