Rakan Maya

Kenali No

Foto saya
Ipoh, PERAK
Anok TEGHANUNG kawen ANOK KLATE, umo 35thn, isteri RUSLAN DAUD, ibu 4org anak

THR Gegar Pantai Timur - Saluran Radio Pilihan No

Ahad, 27 November 2011

Duk Spita..

****sambungan entri Edisi Luah Perasaan : Doktor Bekeng


Di Kelantan amat berbeza sekali..Bermula dengan doktor dibahagian kecemasan di HRPZ2, Dr Raihan yang sentiasa SENYUM dan sentiasa mengucap BISMILLAHIRAHMANIRRAHIM serta meminta izin untuk melihat 'jalan' membuat No terasa selesa.


Dalam wad para misi juga sentiasa bercakap dengan sopan dan senyum sentiasa terukir. Para doktor apatah lagi. Begitu pandai menjaga hati para pesakit. No diperiksa oleh 4orang doktor pompuan dan doc yang last sekali sampai kan minta maaf sebab terlalu banyak tengok TUUUUUUT No untuk pastikan ianya betul BERSIH. Dengan MEK (panggilan untuk pompuan bangsa cine yang agak berumo, taraf mak kita la) pun doc pakar siap buat lawak lagi. Faham2 je la ye biasa orang berusia ni banyak karenahnya. 


No layak untuk 1st class tapi memandangkan No selesa dengan keadaan disana No tak kueri bila dimasukkan ke 3rd class..tapi di labuan jangaaaaaan...klo anda layak masuk 1st class sila berusaha ya sebab bila anda duk 2nd atau 3rd..huhuhu, sabar la melayan karenah misi2 ye..


Namun emosi No sedikit terganggung dek Tenaga Pengajar dari sebuah kolej terkemuka di Pantai Timur. Tenaga Pengajar ni No dengar misi panggil 'Cikgu' dan para pelatih memanggilnya 'Puan'. Sikap nya yang agak kasar dan memang xpernah senyum kepada para pelatihnya.


Pernah satu ketika pelatihnya tersilap dalam mengisi maklumat pesakit..depan2 pesakit 'Cik Puan' ni sound pelatihnya. Klo la No ditempat pelatihnya, sure No terasa amat malu. Klo ye pun nak tegur kesilapan pelatih, ada ayat yang paling LEMBUT. Bukan dari segi gaya bahasa bahkan dari segi gerak laku cukup membuatkan No jengkel dengan tingkah lakunya. Kok ye pun 'Cik Puan' mengandung, jaga la sket emosi ya. Orang lain pun mengandung jugak tapi xde la macam 'Cik Puan' ni.


Esoknya No tunggu kelibat 'Cik Puan' tapi hampa..sebab yang datang 'Cik Puan' lain plak. Haa, 'Cik Puan' ni mengandung juga tapi xde la macam yang semalam. Walaupon tegas dengan pelatih tapi dimukanya masih melemparkan senyuman dan bertutur dengan lemah lembut dengan pesakit. Adalah sifat2 keibuan tu..No tengok cara dia melayan MEK yang sebelah No tu pun sejuuuuk ke. No dia tak cek la sebab dah nak keluar wad yahuuuuuuu...hihi...


Baju purple tu 'Cik Puan'..
Ops..ada kumbang dalam taman leeeee...


Tangannya sentiasa kat pinggang..sakit pinggang agaknya..maklum la mengandung kan huhu..

Suami yang selalu perihatin..

Err, bab ni No memang xleh salahkan si suami tu walopon kita rasa sedikit terganggu bila kita duk baring huhu...tapi klo boleh TIME BUKAN WAKTU melawat tu jangan la duk tersengih2 situ huhuhu...

Sib baik xmasuk air...iklan je lepas amik darah..

Ucapan TERIMA KASIH tak terhingga kepada semua Doktor dan Staff wad Mawar di Hospital Raja Perempuan Zainab 2, Kota Bharu. Hanya ALLAH SWT yang dapat membalas segala layanan anda kepada para pesakit selama ini dan semoga anda semua sentiasa dalam lindungan ALLAH SWT...Amiiin


~SALAM MAAL HIJRAH 1433H~

4 ulasan:

sal berkata...

tabah dan cekalkan hati yee..
moga cepat sembuh..amin..
salam Maal hjrah..

NzA berkata...

adik ibu pn bertugas kt HRPZ2....Dr Ahmad Zakimi Abdullah....ttp semua staff kt situ mmg terbaiklah..

Hanis MY berkata...

tak suka jugak dr dan misi bekeng wuwuwu... take care ye kak no slm maal hijrah...

mzhany berkata...

gaya cekak pinggang tu dh napok lain mcm ahahhaa