Rakan Maya

Kenali No

Foto saya
Ipoh, PERAK
Anok TEGHANUNG kawen ANOK KLATE, umo 35thn, isteri RUSLAN DAUD, ibu 4org anak

THR Gegar Pantai Timur - Saluran Radio Pilihan No

Khamis, 5 April 2012

Tiramisu

Sape gila keju?? Ha, No syorkan cuba la resepi ni ye..memang sedap tp AWAS ye..yang nak diet2 tu sila jangan cuba hihi...

BAHAN
2@3 bungkus biskut Tiramisu/Sponge Finger (No gn Layer Cake perisa coklat)
250g krim keju
250g krim 'whipping'
150g gula
2sudu besar nescafe dibancuh dengan air suam
Serbuk koko untuk hiasan

gantikan ngan 'layer cake'..bahagikan 2keping
CARA
1) Mixer gula, krim keju dan krim 'whipping' hingga sebati dan tidak berketul.
2) Sendukkan adunan tersebut kedalam bekas buat lapisan pertama. 
3) Kemudian rendam biskut/layer cake kedalam bancuhan nescafe dan susun ke atas adunan pertama tadi. Jangan bertindih.
4) Tutup lapisan biskut dengan adunan kedua dan tabur serbuk koko.
5) Ulangi lagi sehingga adunan habis.
6) Sejukkan selama 8jam. Dan sedap dimakan sejuk-sejuk...peeeeeeh..

No amik dari youtube ni.....


SELAMAT MENCUBA....

4 ulasan:

Daddy Ziyyad berkata...

tiramisu ni antara kek kegemaran saya...cuma wife saya belum pernah try lagi buat...boleh lah suruh dia try resepi No ni..hehehe

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty berkata...

No ni asik masak benda sedappp jer HEHE

ainnoraini berkata...

Wahhh sedap ni No...tp kakain tak pernah lagi buat sendiri selalu beli jer...

qemaishak berkata...

senang je tapi tak pernah buat kak..kalu ada depan mata xpk diet dah ni hihi