Rakan Maya

Kenali No

Foto saya
Ipoh, PERAK
Anok TEGHANUNG kawen ANOK KLATE, umo 35thn, isteri RUSLAN DAUD, ibu 4org anak

THR Gegar Pantai Timur - Saluran Radio Pilihan No

Rabu, 9 Mei 2012

Pengaruh Youtube

Satu hari No terdengar anak2 duk nyanyi "ade lembu nak jage..ade lembu nak jage.." Aish, lagu pebende lak tuh? No tanye si Faris, anak No yang nombo 2 umo 11tahun tu. Katanya dalam youtube di sekolah. Siyes sebab selama ni No xpernah dengar plak lagu tu.

Ape lagi..bukak youtube haaaaaa....ambik ngko..meremang bulu roma ni hah..nak tau kenape? Anda tengok la sampai abis ye..lihat ada part yang MEMANG TAK SENONOH (isyarat tangan) dan jangan lupa selami la liriknye tuh sekali...


Inilah hidup
Ku di kampung
Hatiku murung
Ku di kongkong
Tiap hari ku, ku kata okay
Tapi dah takdir

Isteri ku control
Ku tak tahan
Asyik kena troll
Kena bahan
Badan berpeluh
Ego ku teguh
Ku takkan runtuh

And it goes like this

Hari-hari kau 
Nak paksa
Tak ingat ke kau
Yang ku ada
Lembu nak jaga.
I got lembu nak jaga.
I got lembu moo moo moo nak jaga

Kau pushy sangat kenapa
Kau kena ingat aku ada
Lembu nak jaga.
I got lembu nak jaga.
I got lembu moo moo moo nak jaga

Kau bangun lambat
Suka hati
Aku merempat
Kau nak maki
Aku tak tahan
Dengan kau perempuan
Gila meghoyan

Sudah lah Senah
Ku dah penat
Ku balik rumah
Ku nak rehat
Jangan kau angin
Baik kau salin
Aku nak main

And it goes like this

Hari-hari kau 
Nak paksa
Tak ingat ke kau
Yang ku ada
Lembu nak jaga.
I got lembu nak jaga.
I got lembu moo moo moo nak jaga

Kau pushy sangat kenapa
Kau kena ingat aku ada
Lembu nak jaga.
I got lembu nak jaga.
I got lembu moo moo moo nak jaga

Aku mahu
Hidupku senang
Gelang baru
Kilat gila baq hang (habaq hang)
Itulah ganjaran
Ku pasti tak tahan
Gerenti senyuman

Hai bang Samad
Kau dengar sini
Kau nak p*nt*t
Kau dengar cakap bini
Itulah ganjaran
Kau pasti tak tahan
Gerenti senyuman

Hari-hari kau 
Nak paksa
Tak ingat ke kau
Yang ku ada
Lembu nak jaga.
I got lembu nak jaga.
I got lembu moo moo moo nak jaga

Kau pushy sangat kenapa
Kau kena ingat aku ada
Lembu nak jaga.
I got lembu nak jaga.
I got lembu moo moo moo nak jaga

Siyes No cakap memang No marah sangat. Dup dap dup dap rasanya tahan geram. No tanya Faris camne leh tau lagu tu?..Dia cakap kawan dia yang search dan tunjuk padanya... Tengok..walopon kite duk jaga bukan main kat rumah..tapi ingat..PENGARUH KAWAN memang kuat. Ni baru sekolah rendah..esok2 tak tau la macam mane..

Ape yang nak No katakan, lagu tu memang tak sesuai untuk budak2..ape tah lagi budak yang baru nak kenal erti hidup nih. Ye, No tak nafikan rentak lagu tu memang la enjoy sakan tapi tolong la..No sebagai IBU rasa kesal sangat2.

No cakap ngan si Faris lepas ni xmo dah tengok mende2 yang tak sepatutnya kat sekolah dan xmo dengar lagi duk nyanyi lagu tuh. No tanya tau x kenape No marah? Faris geleng kepala.. mmmmm si Faris ni memang lurus budaknye..betul bendul pun ade..No memang risau2 sangat ngan Faris ni..Harap bila dia besar nanti fikiran dia cepat matang..insyALLAH...amiiiiin

***anak2 skarang lebih pandai dari kite..kite igt dorang buta IT..tapi dorang lebih CELIK rupanya..Contoh, si Nurul bagitau nak pinjam broadband sebab nak search gambar tuk siapkan brochure projek sekolahnya. Guna program Microsoft Office Publisher lagi..adeh....